Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácson sült kacsa

Rácson sült kacsa
Rácson sült kacsa
160 perc / előkészület: 10 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tv-ben évekkel ezelőtt láttam ezt a sütésmódot, gyorsan beszereztem egy ilyen tepsit, és azóta így sütöm a kacsát.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk.
  2. A kacsát sózzuk, borsozzuk, a rácsra rakjuk. Berakjuk a forró sütőbe 20 percre.
  3. Ezután lejjebb tekerjük a tüzet, közepesre (180 fok), és így sütjük 1 óráig.
  4. Kivesszük a tepsit, és a kisült zsírt kikanalazzuk, de a helyére öntünk egy kis húslevest. Most meg is fordítjuk a kacsát, hogy a hátát süttesse 1 órán keresztül.
  5. Ha megint sok zsír sült ki a húsból, akkor lekanalazzuk, és visszafordítjuk, hogy most meg a hasát süttesse. Húslevest ismét öntünk alá. Most meg addig sütjük, amíg megpirul.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 25 692
elküldve: 2
receptkönyvben: 202
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

kacsasült, egészben sült kacsapecsenye

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

902
kacsahús 2 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szárnyas alaplé 0.8 dl