r
Nosalty Logó

Kacsasült párolt káposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Arandeira
Kacsasült párolt káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kacsához

A káposztához

Összesen 1072 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kacsához

A káposztához

Összesen 2144 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kacsához

A káposztához

Összesen 145 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5516 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    4841 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 1072 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    185.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11032 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    9682 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    808.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    458 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 2144 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

A kacsához

A káposztához

Elkészítés

A kacsához

  1. A kacsacombok bőrét kicsit bevagdossuk. A fűszereket a sóval egy mozsárban megőröljük, és a kacsacombokat bedörzsöljük vele mindkét oldalukon. A zúzott fokhagymát is a húsba dörzsöljük. Az így előkészített húst legalább két-három órán keresztül hagyjuk pácolódni, de akár már előző este is elkészíthetjük, és másnapig a hűtőben pihentetjük.
  2. A káposztát a torzsája kivételével legyaluljuk, és besózzuk.
  3. Amíg a káposzta a sóban pihen, a sütőt előmelegítjük. A befűszerezett kacsacombokat egy sütőzacskóba tesszük, jól lezárjuk, a zacskót kicsit megszurkáljuk (például egy hegyes fogpiszkálóval), hogy a gőz ne szakítsa szét sütés közben. 60 percig sütjük, de ha nagyok a combok, még egy negyedórát rátehetünk.
  4. Amíg a hús sül, elkészítjük a káposztát. A vöröshagymát laskára szeleteljük, és a zsírban megdinszteljük. Hozzáadjuk a mézet, kicsit megkaramellizáljuk, s beletesszük a kicsit kinyomkodott (nem kell nagyon kifacsarni) káposztát. A mozsárban megőrölt köménnyel és borssal fűszerezzük. Fedő nélkül lassú tűzön főzzük. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a balzsamecetet.
  5. Amikor a kacsa megpuhult, a sütőzacskót felvágjuk, s bőrével felfelé még 5-10 percig sütjük, míg szép színt kap.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 135
  • Össznézettség: 244372
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kacsasült párolt káposztával
Arandeira 8 recept

Bármikor elkészíthető, de inkább őszi-téli ebéd, ünnepi vasárnapokra. A fiúknak a krumplipüré elengedhetetlen kísérő hozzá.

Hozzászólások (5)

golyo3710

Szép napot! Elkészítettem a sült kacsacombot, nagyon finomra sikerült! Köszönöm szépen! Üdv: Golyó

Arandeira

Örülök, hogy ízlett, egészségetekre!

Lindus

Kedves arandeira! Múltkor párom születésnapjára készítettem el, osztatlan siker lett, így a holnapi ünnepi vacsora is ez lesz :-) Köszönöm a receptet, kellemes ünnepeket kívánok! Lindus

Törölt felhasználó

Nagyon ízletes :)

Tetej

Vasárnap a családnak ezt fogom készíteni ! A kacsacombok már a mélyh?t?ben várakoznak. Majd jelenkezem, hogy- hogy ízlett !!!!!!!!!

Tetej

Egyszer?en Isteni volt !

Hozzávalók

A kacsához

A káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek