Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsasült párolt káposztával

Kacsasült párolt káposztával
Kacsasült párolt káposztával
120 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármikor elkészíthető, de inkább őszi-téli ebéd, ünnepi vasárnapokra. A fiúknak a krumplipüré elengedhetetlen kísérő hozzá.

hozzávalók / 2 adag

A kacsához

A káposztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsacombok bőrét kicsit bevagdossuk. A fűszereket a sóval egy mozsárban megőröljük, és a kacsacombokat bedörzsöljük vele mindkét oldalukon. A zúzott fokhagymát is a húsba dörzsöljük. Az így előkészített húst legalább két-három órán keresztül hagyjuk pácolódni, de akár már előző este is elkészíthetjük, és másnapig a hűtőben pihentetjük.
  2. A káposztát a torzsája kivételével legyaluljuk, és besózzuk.
  3. Amíg a káposzta a sóban pihen, a sütőt előmelegítjük. A befűszerezett kacsacombokat egy sütőzacskóba tesszük, jól lezárjuk, a zacskót kicsit megszurkáljuk (például egy hegyes fogpiszkálóval), hogy a gőz ne szakítsa szét sütés közben. 60 percig sütjük, de ha nagyok a combok, még egy negyedórát rátehetünk.
  4. Amíg a hús sül, elkészítjük a káposztát. A vöröshagymát laskára szeleteljük, és a zsírban megdinszteljük. Hozzáadjuk a mézet, kicsit megkaramellizáljuk, s beletesszük a kicsit kinyomkodott (nem kell nagyon kifacsarni) káposztát. A mozsárban megőrölt köménnyel és borssal fűszerezzük. Fedő nélkül lassú tűzön főzzük. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a balzsamecetet.
  5. Amikor a kacsa megpuhult, a sütőzacskót felvágjuk, s bőrével felfelé még 5-10 percig sütjük, míg szép színt kap.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 210 788
elküldve: 29
receptkönyvben: 623
elkészítve: 47/54
Facebookon megjelent: -

szakács

Arandeira

Mióta szakács: 2011.12.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült kacsacomb, kacsasült párolt káposzta körettel, kacsasült és dinsztelt káposzta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tetej
Tetej / tetej Wed, 2016-07-20 11:01

Vasárnap a családnak ezt fogom készíteni ! A kacsacombok már a mélyhűtőben várakoznak. Majd jelenkezem, hogy- hogy ízlett !!!!!!!!!

lindus1983
Lindus / lindus1983 Sun, 2012-12-23 21:13

Kedves arandeira!
Múltkor párom születésnapjára készítettem el, osztatlan siker lett, így a holnapi ünnepi vacsora is ez lesz :-)
Köszönöm a receptet, kellemes ünnepeket kívánok!
Lindus

golyo3710
golyo3710 Sun, 2012-02-19 17:28

Szép napot!

Elkészítettem a sült kacsacombot, nagyon finomra sikerült!

Köszönöm szépen!

Üdv: Golyó

1072
kacsacomb 2 db
fokhagyma 1 gerezd
2 kk
majoranna 1 kk
rozmaring 1 késhegynyi
borsikafű 0.5 kk
köménymag 1 csipet
káposzta 1 kis fej
disznózsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
méz 1 ek
balzsamecet 1 ek
4 kk
köménymag 1 kávéskanál
bors 1 kk