Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancslekváros panettone

Narancslekváros panettone
Narancslekváros panettone
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az eredeti recept kicsit átköltött verziója, ők általában aranymazsolával és kandírozott narancshéjjal teszik még izgalmasabbá, én pedig mandulát, aszalt sárgabarackot és marmalade-ot használtam. Egyszerűen maga a mámor.

hozzávalók / 4 adag

kovászkészítés

tésztakészítés

ajánlat

Elsőre elég macerásnak tűnhet, de amint kipróbáljátok, soha, soha, SOHA többet nem akarjátok majd mással enni a nagymama házi lekvárját.

Szólj hozzá!

elkészítés

kovászkészítés

  1. Elkészítjük a kovászt. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, 10 percre félretesszük. Majd meghintjük a liszttel, és folpackkal lefedve, meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük.

tésztakészítés

  1. Hozzáadjuk a maradék lisztet, cukrot, a tojásokat, a sót, és közepes sebességen addig dagasztjuk - 5-6perc -, amíg lágy, homogén tésztát nem kapunk. Ehhez mehet részleteiben a vaj, és újabb 5 percig dagasztás következik. Végül belekeverjük a mandulát, a lekvárt és az aszalványokat, majd egy kiolajozott tálba tesszük, lefolpackozzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Reggel előkészítjük a panettone formánkat vagy formáinkat, ha az anyaga fém, kiolajozzuk - én a papír változatával ügyeskedtem, különböző méretűeket vettem belőle az Ázsia Bt.-ben, azokba adagoltam ki a tésztát, ügyelve arra, hogy kb. a formák feléig érjenek, mert hatalmasra fognak nőni. (Ez a mennyiség alapvetően egy 15x15cm-es panettone formához elegendő.)
  3. 4 óra pihentetés következik, meleg helyen - nyáron szerintem ez tulajdonképpen A szobahőmérséklet.:)
  4. Ezután megkenjük tojással, szeletelt mandulával megszórjuk, és előmelegített sütőben, 170 fokon egy óra alatt készre sütjük (őket) - ha kisebb formákkal próbálkozunk, akkor a sütési idő a panettone méretével arányosan csökken. Én a kicsiket 20, a nagyobbakat 30 percig sütöttem.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 149
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hanele

Mióta szakács: 2014.06.04.
13 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

olasz kuglóf, narancsos panettone

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1302
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
tej 80 ml
finomliszt 70 g
cukor 10 g
vaj 280 g
finomliszt 370 g
tojás 4 db
1 teáskanál
cukor 130 g
narancshéj 2 narancsból nyert
narancslekvár 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
aszalt sárgabarack 8 dkg
mandulapehely 5 dkg