r
Nosalty Logó

Narancslekváros panettone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hanele
Narancslekváros panettone
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

kovászkészítés

tésztakészítés

Összesen 1302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

kovászkészítés

tésztakészítés

Összesen 5204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

kovászkészítés

tésztakészítés

Összesen 375 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    279 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5122.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    2726 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    595.2 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2189 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2181 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 5204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

kovászkészítés

tésztakészítés

Elkészítés

kovászkészítés

  1. Elkészítjük a kovászt. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, 10 percre félretesszük. Majd meghintjük a liszttel, és folpackkal lefedve, meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük.

tésztakészítés

  1. Hozzáadjuk a maradék lisztet, cukrot, a tojásokat, a sót, és közepes sebességen addig dagasztjuk - 5-6perc -, amíg lágy, homogén tésztát nem kapunk. Ehhez mehet részleteiben a vaj, és újabb 5 percig dagasztás következik. Végül belekeverjük a mandulát, a lekvárt és az aszalványokat, majd egy kiolajozott tálba tesszük, lefolpackozzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Reggel előkészítjük a panettone formánkat vagy formáinkat, ha az anyaga fém, kiolajozzuk - én a papír változatával ügyeskedtem, különböző méretűeket vettem belőle az Ázsia Bt.-ben, azokba adagoltam ki a tésztát, ügyelve arra, hogy kb. a formák feléig érjenek, mert hatalmasra fognak nőni. (Ez a mennyiség alapvetően egy 15x15cm-es panettone formához elegendő.)
  3. 4 óra pihentetés következik, meleg helyen - nyáron szerintem ez tulajdonképpen A szobahőmérséklet.:)
  4. Ezután megkenjük tojással, szeletelt mandulával megszórjuk, és előmelegített sütőben, 170 fokon egy óra alatt készre sütjük (őket) - ha kisebb formákkal próbálkozunk, akkor a sütési idő a panettone méretével arányosan csökken. Én a kicsiket 20, a nagyobbakat 30 percig sütöttem.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1968
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 10.

Ajánló

Elsőre elég macerásnak tűnhet, de amint kipróbáljátok, soha, soha, SOHA többet nem akarjátok majd mással enni a nagymama házi lekvárját.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az eredeti recept kicsit átköltött verziója, ők általában aranymazsolával és kandírozott narancshéjjal teszik még izgalmasabbá, én pedig mandulát, aszalt sárgabarackot és marmalade-ot használtam. Egyszerűen maga a mámor.

Hozzávalók

kovászkészítés

tésztakészítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?