Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon magos teljes kiőrlésű rozs bagett

Nagyon magos teljes kiőrlésű rozs bagett
Nagyon magos teljes kiőrlésű rozs bagett
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában én sütöm a kenyeret itthon. Magosat még sosem próbáltam, mert csak én szeretem itthon. Ma bevásároltam és kipróbáltam. Hát szerintem isteni finom lett és nagyon kiadós! És persze egészséges!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Diétázóknak, vagy csak aki egészségesen akar élni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízben elmorzsoljuk az élesztőt.
  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük. Hozzáöntjük az élesztős vizet, a mézet, olajat.
  3. A masszát kézzel vagy géppel összekeverjük. (Nem kell sokáig.)
  4. 5 részre osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  5. A sütőt előmelegítjük, ez idő alatt enyhén megkel a bagettünk.
  6. A bagettek tetejét bevagdossuk, vízzel megspricceljük.
  7. Megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 619
elküldve: 3
receptkönyvben: 189
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

bokibo

Mióta szakács: 2011.05.17.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

magvas bagett, reform kifli, rozsos bagett

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fraien
Fraien / Fraien Sat, 2015-08-29 10:07

biztos, hogy ennyi víz kell hozzá? nekem nagyon ragacsos lett, kellett hozzáadnom még egy kis lisztet. ugyan kihagytam a hajdinapelyhet és a burgonyapelyhet, de tettem hozzá egy kis szezámmagot. lehet, hogy ezért lett ilyen?

bokibo
bokibo / bokibo Sat, 2015-08-29 20:46

Igen, ennyi víz kell bele. A burgonyapehely meg a hajdinapehely azért bőven vesz fel vizet. A szezámmag nem:) Szerintem ez lehetett a gond.

602
víz 3.5 dl
méz 1 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
rozsliszt 20 dkg
finomliszt 7.5 dkg
zabliszt 5 dkg
lenmag 2.5 dkg
zabpehely 2.5 dkg
tökmag 2.5 dkg
hajdina 2.5 dkg
burgonyapehely 2.5 dkg
1 tk
napraforgó olaj 1 ek