Nosalty Logó

Tönkölylisztből bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Tönkölylisztből bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2214 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 265 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 245 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4940.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1134 mg
  • Nátrium
    2879 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    247 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 2214 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 265 Kcal

Elkészítés

  1. A langyos tejet, a mézet összekeverjük, az élesztőt felfuttatjuk rajta.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot, az olajat,a liszteket és a sót. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, melyet 1 órán át kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, három részre osztjuk, hengert formálunk belőle, és vagy bagettsütőbe, vagy úgy rakjuk a sütőbe, hogy sütőpapírt teszünk a kenyerek közé, hogy megtartsák formájukat és ne nőjenek össze.
  4. Tetejét lefújjuk langyos vízzel, 190 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3872
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Nagyon megkedveltem a tönkölylisztet. Kiváló élettani szerepe mellett úgy tapasztaltam, nagyon könnyű vele szép kenyeret sütni (ezen a képen ez nem kifejezett), mert lespricceltem a megkelt tésztát hideg vízzel, utána becsaptam a sütőbe- de hát mindenkit érhet baleset. Viszont nagyon finom, lágy kenyerek sülnek belőle, úgyhogy félre a szépséggel.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Évi néni! :) A sz?l?magolajat lehet helyettesíteni napraforgó olajjal? vagy esetleg hol lehet kapni a sz?l?magolajat?

Évi néni

Kedves Andie! Természetesen igen. Annyi a különbség, hogy a sz?l?magolaj lágyabb, finomabb olaj (és attól leszünk szépek). Egyébként bátran használj olyan olajat, amit szeretsz, én csak ötletet szeretnék adni. Üdv: Évi néni

ZsuzsikaDrága

Most nem azért de ennek a költsége egy f?re nem 37 FT ahogy olvasom az összetev?ket... szerintem...

Gabys

Kedves ZsuzsikaDrága, engedd meg, h Évi helyett válaszoljak Neked, mint aki szintén szokott recepteket feltenni. Tudod az úgy van, hogy optimális esetben mindenki háztartásában van otthon liszt, neadj isten éleszt?, só, olaj stb. Ennek függvényében pláne dekákban kifejezni az értékét borzasztó nehéz. Viszont ha csak ennyi a problémád ezt a nagyon guszta bagettet látva, akkor nincs semmi baj. Egyszer próbaképp, amikor otthoni alapanyagokból f?z?l, próbáld meg forintosítani a dekákat, meglátod nehéz lesz, és akkor talán ilyeneket nem írsz:) szerintem....:)

ZsuzsikaDrága

Ha lenne otthon sz?l?magolajom, ami nincs, abból egy 100 ml-es ára 1200 Ft körül van, annak durván a fele belemegy, és akkor egyszer? fejszámolással kiderül, hogy ha azt még 9 felé osztom (ahány bagett kijön bel?le), csak maga a sz?l?olaj 9 adagnál 66 Ft/ db ne haragudj ha tévedek...

Gabys

Szió, én nem néztem utána mennyibe kerül a sz?l?magolaj. Nem vonom kétségbe a matekodat. Bár annyit teszek hozzá, ha veszek valami ritkán használt alapanyagot, meg nem tudnám neked mondani, hogy mibe is került anno. Én csak annyit szerettem volna jelezni, hogy nagyon nehéz megadni az elkészítési árat. Pont ezért, mert ilyen megjegyzést már én is kaptam, inkább lehagyom:) Úgy vagyok vele, ránézésre kb. mindenki meg tudja állapítani. Ha nem, az üzletbe vagy a neten utána lehet nézni. És akkor ott a lehet?ség megcsinálom e vagy sem. Szép napot Neked, Gabi

Évi néni

Kedves Gabi! Nagyon köszönöm a pártomra álltál. Így igaz, ahogyan írod, az ember nem vesz minden héten sz?l?magolajat. Én vettem tavasszal 250 ml-t és beosztom. Ráadásul nem olyan nagy az ev?kanalam, hogy 25 ml beleférjen. Innen is látszik, én nem eszem nagy kanállal. Szóval én is csak nagyjából számolok. Amit elfelejtettem, annak utánanézek a neten és abból kalkulálok. S?t! Szívem szerint csak érzésb?l f?znék, de pont amiatt, hogy ide szánom a recepteket, mindent lemérek grammra. Igaz, a mérlegem nem mutat forintot. Na nem ragozom tovább. Köszönöm az együttérzésedet még egyszer. Hálás szívvel: Évi néni

Gabys

Kedves Évi, hááááát nem tudtam szó nélkül elmenni a beírás mellett. Megcsodáltam a bagettjeidet és felakadtam a Ft-os megjegyzésen. Én is úgy f?z?k, és gondolom a gyakorlottak nagy többsége, h érzésre, látom h kell még bele ez az teszek bele és kész. Én speckó itt szenvedek - de gondolom más is -a dekákkal és h úgy tudjam leírni az ételt, hogy az más számára is érthet? legyen és ami a lényeg sikerüljön is. Él?ben ugye sokkal könnyebb megmagyarázni, elmutogatni. És akkor olvasom nem 33 hanem mittudomén 66 Ft. Na ne mááááááá....Kicsinyes és szerintem már bocs. de hülyeség. Szokásomtól eltér?en tényleg nem hagyhattam szó nélkül....Nagyon régóta olvasgatom a NoSaltyt, megbátorodtam, bevállaltam a szakácskodást hogy ez most jó vagy rossz ötlet még nem tudom, de az tény én soha meg nem néztem mit írtak mibe fog ez nekem kerülni. Elolvastam a receptet, megnéztem a képet ha újdonság volt a hozzászólásokat és ennyi... És nem érdemel több szót valóban:) Jöhetnek a kenyérkéid, és a többi finomságaid:)) Minden szépet és jót Neked, Gabi

Évi néni

Nem haragszom, de tévedsz. Vagy csak nem egy helyen vásárlunk. Ha gondolod, adok meg jobb üzlet címeket, ahol én más áron vásárlok, mint ahol ezt te nézed. Lehet, hogy nem tetszik, amit írok, de én ezért nem venném a fáradtságot, hogy minden alapanyagnál külön értesítést írjak. Nem szoktam ilyen hangon válaszolni senkinek, de bevallom, a második levél egy kicsit felborzolta a sz?rt a hátamon. Semmi baj. Ha kérdésed van, tedd fel bátran. Üdvözlettel: Évi néni

Évi néni

Szerintem 9 f?re írtam, mert elégségesnek gondoltam 1/3 bagettet egy személynek. Mi nem eszünk többet. Egyébként a gép számol és nem én. Ha gondolod, hogy többre van szüksége egy embernek egy evésre, esetleg szorozd fel. Köszönöm az észrevételt.Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Kedves Évi "néni" /hozzád képest én vagyok a néni/ Az lenne a kérdésem, hogy az "öregtésztát" meddig kell állni hagyni a h?t?ben? Én elég összevissza id?pontokban sütök, így eddig átléptem az öregtésztás recepteket, de piszkálja a fantáziámat. Mennyivel másabb ha ezzel készítem, mint ha csak éleszt?vel? Válaszod el?re is köszönöm, szeretettel Icamama

Évi néni

Kedves Ica mama! Én úgy szoktam készíteni, hogy egyszerre 50 dkg kenyérliszt, 1 tk méz, 3 dl víz, 1 dkg éleszt?, 2 ek olaj, 1 csipet sóból összekeverem a tésztát, megkelesztem, kint hagyom poshadni fél napot, átgyúrom újra, majd általában 3 részre osztva folpackba csomagolva h?t?be teszem. 8-10 napig simán használható, még a nyári melegben is. Jó kenyérsütést kívánok. Üdvözlettel: Évi néni

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.