r
Nosalty Logó

Nagyon csokis csokitorta

NS
Nagyon csokis csokitorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

977
Kalória
12.1g
Fehérje
113.9g
Szénhidrát
53.3g
Zsír
69.7g
Víz
272.7g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
76.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 977 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 11691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 977 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    640 g
  • Telített zsírsav
    377 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    3273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6265.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1509 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    732 mg
  • Foszfor
    2672 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1366.5 g
  • Cukor
    922 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    835.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    457 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    1831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4128 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1083 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2597 micro
Összesen 11691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 364 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A csokit, barna cukrot, tejszínt és a tojássárgákat (a fehérjéket érdemes megmenteni, hiszen szükség lesz majd rá) gőz fölött sűrű masszává főzzük. Félretesszük kihűlni.
  2. Puha felkockázott vajat, vanília aromát és a cukrot habosra keverjük robotgéppel. A két, enyhén felvert tojást óvatosan hozzáöntjük, majd kanalanként hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet. A sűrű tésztát fellazítjuk a tejjel, illetve a kihűlt, de folyós csokis masszával. Homogén tésztává keverjük.
  3. Tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és vigyázva, hogy össze ne törjön, belekeverjük a tésztába.
  4. Kivajazott, 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük a felét. Előmelegített sütőben 180°C-on (gázsütő 4-es) 30 percig, illetve ha ez nem elég, tűpróbáig sütjük. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.
  5. A lapokat rácsra tesszük, kihűtjük. Érdemes a sülés ideje alatt megcsinálni a krémet.

A krémhez

  1. A vizet és a cukrot egy lábasban folyamatos keverés mellett sziruppá főzzük. Forráspont után, alacsony lángra téve rotyogtatjuk a kívánt sűrűségig.
  2. Gőz felett felolvasztjuk a csokit a vajjal. Kicsit kihűtjük, hogy ne legyen nagyon forró.
  3. A tojássárgákat egy nagyobb tálba tesszük, és addig keverjük, míg a teteje kivilágosodik, és egy kicsit besűrűsödik. Majd a tojáshoz öntjük a cukorszirupot és az olvasztott vajas csokit.
  4. Lefedve kenhető állagúra hűtjük. Nekem aludt a hűtőben egy éjszakát, majd kicsit megmikróztam, hogy könnyen kezelhető legyen.

A díszítéshez

  1. Torta összeállításához a lapokat félbe vágjuk, illetve a felső lapok felszínét leegyenesítjük. Felváltva töltjük be a tortát, lap-krém-lap-krém, míg a hozzávalók el nem fogynak. Kb 150 g krém került egy lapra, és így a tetejére és az oldalára is bőséggel jutott.
  2. Díszítéshez olvasztott fehér csokiba mártott áfonyát használhatunk, illetve olvasztott csokiból készített szíveket. De ez már csak fantázia kérdése... :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Évekkel ezelőtt leltem rá a receptre egy csokis oldalon. Igazi fanatikusoknak való tömör gyönyör. Többször készítettem már el, kicsit bele-bele variálva. Készült chilis csokis és narancsos csokis verzió is. A felhasznált csokoládé kakaótartalma nincs kőbe vésve, ez amolyan személyes fétis. :) 

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek