Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon csokis csokitorta

Nagyon csokis csokitorta
Nagyon csokis csokitorta
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt leltem rá a receptre egy csokis oldalon. Igazi fanatikusoknak való tömör gyönyör. Többször készítettem már el, kicsit bele-bele variálva. Készült chilis csokis és narancsos csokis verzió is. A felhasznált csokoládé kakaótartalma nincs kőbe vésve, ez amolyan személyes fétis. :) 

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Ajánlom csokifüggő születésnaposok meglepésére! Garantáltan nagy sikert fog aratni.

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A csokit, barna cukrot, tejszínt és a tojássárgákat (a fehérjéket érdemes megmenteni, hiszen szükség lesz majd rá) gőz fölött sűrű masszává főzzük. Félretesszük kihűlni.
  2. Puha felkockázott vajat, vanília aromát és a cukrot habosra keverjük robotgéppel. A két, enyhén felvert tojást óvatosan hozzáöntjük, majd kanalanként hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet. A sűrű tésztát fellazítjuk a tejjel, illetve a kihűlt, de folyós csokis masszával. Homogén tésztává keverjük.
  3. Tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és vigyázva, hogy össze ne törjön, belekeverjük a tésztába.
  4. Kivajazott, 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük a felét. Előmelegített sütőben 180°C-on (gázsütő 4-es) 30 percig, illetve ha ez nem elég, tűpróbáig sütjük. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.
  5. A lapokat rácsra tesszük, kihűtjük. Érdemes a sülés ideje alatt megcsinálni a krémet.

krém

  1. A vizet és a cukrot egy lábasban folyamatos keverés mellett sziruppá főzzük. Forráspont után, alacsony lángra téve rotyogtatjuk a kívánt sűrűségig.
  2. Gőz felett felolvasztjuk a csokit a vajjal. Kicsit kihűtjük, hogy ne legyen nagyon forró.
  3. A tojássárgákat egy nagyobb tálba tesszük, és addig keverjük, míg a teteje kivilágosodik, és egy kicsit besűrűsödik. Majd a tojáshoz öntjük a cukorszirupot és az olvasztott vajas csokit.
  4. Lefedve kenhető állagúra hűtjük. Nekem aludt a hűtőben egy éjszakát, majd kicsit megmikróztam, hogy könnyen kezelhető legyen.

díszítés

  1. Torta összeállításához a lapokat félbe vágjuk, illetve a felső lapok felszínét leegyenesítjük. Felváltva töltjük be a tortát, lap-krém-lap-krém, míg a hozzávalók el nem fogynak. Kb 150 g krém került egy lapra, és így a tetejére és az oldalára is bőséggel jutott.
  2. Díszítéshez olvasztott fehér csokiba mártott áfonyát használhatunk, illetve olvasztott csokiból készített szíveket. De ez már csak fantázia kérdése... :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 834
elküldve: 1
receptkönyvben: 111
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

HastancAndrea

Mióta szakács: 2012.10.30.
11 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csupa csokitorta, csokitorta csokikrémmel, csokitorta gazdagon

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Biomage
Biomage Sat, 2014-06-07 00:21

Hali

Holnap megakarom ezt a tortát csinálni, de nem tudom eldönteni milyen csokit vegyek hozzá.
Ara gondoltam hogy veszek sport szeletett, de meggyőzhető vagyok másra :)

HastancAndrea
HastancAndrea / HastancAndrea Wed, 2014-10-22 00:11

huhhh. nem követtem a hozzászólásokat, ezer bocsánat!!!

A csokit az A-betűs háziasszonyos boltból vettem, kizárólag magas kakaótartalmút, de ez személyes fétis. De sima Tibi étcsoki is jó, csak nem lesz olyan finom.

remélem, azért jól ikerült. :)

zizipez
zizipez Thu, 2014-03-27 10:29

szia,
nagyon jól néz ki, köszönöm a receptet. egy kezdő kérdésem lenne (a díszítést mindig elrontom): hogyan díszítesz a fehér csokival? megolvasztod, majd nyomózsákkal/zacskóval formálod a szíveket és megvárod, míg megkeményedik vagy van valami trükk is, amit esetleg nem ismerek? :)

köszi!

HastancAndrea
HastancAndrea / HastancAndrea Wed, 2014-10-22 00:12

úgy csináltam a díszeket, ahogy te írtad, csak a végén a fagyasztóba tettem a lapokat. De sok helyen láttam, hogy lehet készen is venni ilyen kis csokis díszeket.

977
csokoládé 155 g
barna cukor 170 g
habtejszín 125 ml
tojássárgája 2 db
vaj 200 g
cukor 250 g
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojás 2 db
sütőpor 1.5 teáskanál
finomliszt 500 g
tej 185 ml
tojásfehérje 3 db
cukor 185 g
víz 185 ml
tojássárgája 6 db
csokoládé 200 g
vaj 250 g
fehér csokoládé 200 g
áfonya 200 g