r
Nosalty Logó

Nagyon csokis csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nagyon csokis csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 977 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 11691 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 364 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 977 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    640 g
  • Telített zsírsav
    377 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    3273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6265.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1509 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    732 mg
  • Foszfor
    2672 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1366.5 g
  • Cukor
    922 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    457 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    1831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4128 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1083 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2597 micro
Összesen 11691 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 364 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A csokit, barna cukrot, tejszínt és a tojássárgákat (a fehérjéket érdemes megmenteni, hiszen szükség lesz majd rá) gőz fölött sűrű masszává főzzük. Félretesszük kihűlni.
  2. Puha felkockázott vajat, vanília aromát és a cukrot habosra keverjük robotgéppel. A két, enyhén felvert tojást óvatosan hozzáöntjük, majd kanalanként hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet. A sűrű tésztát fellazítjuk a tejjel, illetve a kihűlt, de folyós csokis masszával. Homogén tésztává keverjük.
  3. Tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és vigyázva, hogy össze ne törjön, belekeverjük a tésztába.
  4. Kivajazott, 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük a felét. Előmelegített sütőben 180°C-on (gázsütő 4-es) 30 percig, illetve ha ez nem elég, tűpróbáig sütjük. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.
  5. A lapokat rácsra tesszük, kihűtjük. Érdemes a sülés ideje alatt megcsinálni a krémet.

A krémhez

  1. A vizet és a cukrot egy lábasban folyamatos keverés mellett sziruppá főzzük. Forráspont után, alacsony lángra téve rotyogtatjuk a kívánt sűrűségig.
  2. Gőz felett felolvasztjuk a csokit a vajjal. Kicsit kihűtjük, hogy ne legyen nagyon forró.
  3. A tojássárgákat egy nagyobb tálba tesszük, és addig keverjük, míg a teteje kivilágosodik, és egy kicsit besűrűsödik. Majd a tojáshoz öntjük a cukorszirupot és az olvasztott vajas csokit.
  4. Lefedve kenhető állagúra hűtjük. Nekem aludt a hűtőben egy éjszakát, majd kicsit megmikróztam, hogy könnyen kezelhető legyen.

A díszítéshez

  1. Torta összeállításához a lapokat félbe vágjuk, illetve a felső lapok felszínét leegyenesítjük. Felváltva töltjük be a tortát, lap-krém-lap-krém, míg a hozzávalók el nem fogynak. Kb 150 g krém került egy lapra, és így a tetejére és az oldalára is bőséggel jutott.
  2. Díszítéshez olvasztott fehér csokiba mártott áfonyát használhatunk, illetve olvasztott csokiból készített szíveket. De ez már csak fantázia kérdése... :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10544
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 21.

Ajánló

Ajánlom csokifüggő születésnaposok meglepésére! Garantáltan nagy sikert fog aratni.

Receptkategóriák

Évekkel ezelőtt leltem rá a receptre egy csokis oldalon. Igazi fanatikusoknak való tömör gyönyör. Többször készítettem már el, kicsit bele-bele variálva. Készült chilis csokis és narancsos csokis verzió is. A felhasznált csokoládé kakaótartalma nincs kőbe vésve, ez amolyan személyes fétis. :) 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.