r
Nosalty Logó

Rosalinda torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adika
Rosalinda torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

Összesen 746 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

Összesen 5973 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

Összesen 384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 746 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    381.6 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2698.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.7 g
  • Cukor
    583 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 5973 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket a cukorral, csipet sóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a darált diót, ezután szilikonos sütőpapíron, gáztepsiben megsütjük.
  2. A sütőpapírt még a langyos tésztáról óvatosan lehúzzuk, majd a tésztát három egyforma részre vágjuk.
  3. A krémhez a tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besűrítjük. Ezt követően hozzáadjuk a vaj egyharmad részét, és lassan kevergetve kihűtjük.
  4. A maradék kétharmad rész vajat habosra keverjük, és hozzáadjuk a lehűtött párizsi krémet, majd jó habosra, készre keverjük.
  5. A tortalapokat megtöltjük a krémmel, valamint a tetejét és oldalát is megkenjük.
  6. A tortát megszórjuk pörkölt mandulaszeletekkel, majd tetszés szerint díszítjük rumos golyókkal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8386
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 21.

Ajánló

Díszíthetjük rumos meggyel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokirajongóknak ajánlom. A torta tésztája enyhén ropogós, a krémje finom, főzött csokikrém.

Hozzávalók

A tésztához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek