Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Étcsokoládés-narancsos torta

Étcsokoládés-narancsos torta
Étcsokoládés-narancsos torta
95 perc / előkészület: 40 perc főzés: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kigondoltam egy tökéletes, habos, krémes, narancsos álmot és lám, megszületett a mű, ami mennyei ízvilágával mindenkit magával ragad! :)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

Narancsos krémhez

Étcsokoládés krémhez

Tetejére

Kandírozott narancshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon, 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Narancsos krémhez

  1. A narancsos krémhez a tojásokat a cukorral és a pudingporral csomómentesre keverjük, majd belereszeljük a narancs héját.
  2. A tejet felforrósítjuk, a lereszelt narancs levével együtt, majd, ha felforrt, nagyon óvatosan, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojásos masszához keverjük. Visszaöntjük a lábosba, és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.

Étcsokoládés krémhez

  1. Ha kihűlt a piskótalapunk, felszeletelünk egy egész narancsot, és a tortaforma oldalát körberakjuk bele, majd ráöntjük a narancsos krémet. Az étcsokoládés krémhez a tejszínt felforrósítjuk, majd miután lehúztuk a tűzről, beletördeljük az étcsokoládét, és hagyjuk kihűlni.
  2. A 2 tojássárgáját 15 dkg porcukorral és egy narancs héjával kikeverjük, és hozzáadjuk a csokis, tejszínes krémet is. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk az étcsokoládés masszát. A zselatint 1 dl narancslével kicsit felmelegítjük, és az előzőekhez adjuk. A krémet a kihűlt narancsos rétegen elsimítjuk.

Tetejére

  1. A tortazselét a narancslével és a cukorral felforraljuk, majd hogy szép narancsos színe legyen, egy kis ételfestéket adunk hozzá. Ezt is elsimítjuk a torta tetején.

Kandírozott narancshoz

  1. A kandírozott narancshéjhoz a vizet és a cukrot egy kisebb lábosba tesszük, és a narancsot meghámozzuk, a héját tetszés szerint szeletekre vágjuk, és minimum fél órát forraljuk a cukorszirupba. Ha elkészült lecsepegtetjük, és kristálycukorba forgatjuk, ezzel díszítjük a torta tetejét. Tálalás előtt ajánlatos egy napra hűtőszekrényben pihentetni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 791
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MiniNoémi

Mióta szakács: 2015.12.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Étcsokoládés-narancsos álomtorta, narancsos-csokis torta, csokitorta naranccsal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

487
tojás 3 db
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 8 dkg
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 15 dkg
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
tojás 2 db
habtejszín 2 dl
étcsokoládé 20 dkg
tojássárgája 2 db
porcukor 15 dkg
zselatin 2 teáskanál
narancslé 1 dl
habtejszín 1 dl
tortazselé 1 csomag
cukor 6 ek
narancslé 0.5 ml
ételfesték 1 kávéskanál
víz 1 dl
cukor 15 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert