r
Nosalty Logó

Muszaka vörösborosan

NS
Muszaka vörösborosan
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

835
Kalória
47.4g
Fehérje
67.9g
Szénhidrát
35.8g
Zsír
741.9g
Víz
251.7g
Koleszterin
15.7g
Élelmi rost
27.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    741.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.5 g

Zsír

  • Összesen
    143 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1007 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6086.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1623 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    271.7 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    2967.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2546 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1955 micro
Összesen 3339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    285 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, mindkét oldalukat megsózzuk, és 20 percre félretesszük.
  2. A hagymát felkockázzuk, és kevés vízben megpároljuk. Ha a víz elpárolgott, ráöntünk egy kevés olívaolajat, és megpirítjuk. Ízesítsük a fahéjjal, sóval, borssal, öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá az átpasszírozott paradicsomokat és a darált húst, és pároljuk tovább.
  3. Öntsünk hozzá egy pohár vizet, fedjük le és közepes tűzön pároljuk, amíg a víz el nem fő. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a tojások felvert habját.
  4. A padlizsánkarikákat szárítgassuk meg, majd mindkét oldalukat süssük meg kicsit. A burgonyát meghámozzuk, és szintén pirítsuk meg kicsit. Egy mély tepsibe rétegesen rakjuk a padlizsánt, krumplit és húst. Ismételjük, míg az alapanyag el nem fogy. Az utolsó réteg padlizsán legyen.
  5. A vajat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a lisztet. Ha a liszt aranyszínűvé pirul, hozzáadjuk a forró tejet, a tojások sárgáját, szerecsendiót és a reszelt sajtot. Jól összekeverjük, és a tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyik kedvenc görög ételem... Ideje volt otthon elkészíteni.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...