Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros-currys falatok batyuban

Mustáros-currys falatok batyuban
Mustáros-currys falatok batyuban
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer találtam egy hasonló receptet, ami nagyon bevált. Mivel már nem lelem, megpróbáltam rekonstruálni. Finom lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizs vagy kumprlipüré illik hozzá köretnek.
A tartalommal kísérletezzünk bátran: mehet bele kockázott pritaminpaprika, lilahagyma, vagy amit épp találunk a hűtőben.
Parázson vagy faszénen is készíthető.
Bár nem értek a gyerekekhez, szerintem az ilyen ételek készítésébe könnyen bevonhatók.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A tejfölt kikeverjük a mustárral, a curryvel, a fokhagymagranulátummal és kevés sóval.
  3. Az alufóliából 4 nagyobb téglalapot szakítunk le, közepüket megkenjük a tejfölös keverékkel.
  4. A húst egyenlő arányben elosztjuk az alufóliák közepén.
  5. Ha maradt egy kis tejföl, kenjük meg vele a husi tetejét.
  6. A karikára vágott újhagymát és a lecsöpögtetett gombát (friss esetén: kis darabokra vágott) szintén egyenlően elosztjuk a batyukban.
  7. Lezárjuk a batyukat úgy, hogy ne legyenek túl szorosak (a hús térfogata meg fog nőni), de azért minél jobban záródjanak.
  8. A batyukat tepsire vagy jénai tálra helyezzük (az esetlegesen kifolyó tartalom miatt), és közepes hőfokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.
  9. Tálaláskor a batyuk tartalmát megszórhatjuk reszelt sajttal is.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 937
elküldve: 1
receptkönyvben: 163
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás csirke alufóliában mustárral és curryvel, mustáros-currys csirke alufóliában

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

308
csirkemell filé 80 dkg
gombakonzerv 40 dkg
újhagyma 2 közepes db
tejföl 4 ek
dijoni mustár 6 teáskanál
curry por 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint