Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Currys - ananászos csirke

Currys - ananászos csirke
Currys - ananászos csirke
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti az édes-sós ízeket, akkor ezt ki kell próbálnia.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Leginkább rizs illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét apró csíkokra vágjuk, megsózzuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk.
  2. Ha a csirkemellcsíkok kifehéredtek, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a cukrot és a curryport, majd felöntjük a konzerv ananász levével, és puhára pároljuk. (Ez kb. nekem 20 perc.)
  3. Ha a hús megpárolódott, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsompaprikát, és a kockára vágott ananászt, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el a húsos ananászt, de tudjuk még párolni az ananász, és a paradicsompaprika miatt. Így kb. 5-10 percig kell még párolni, hogy egy kicsit megpuhuljon az ananász és a paradicsompaprika kockánk.
  4. Ha kellően megpárolódott az ételünk, akkor egy ek étkezési keményítőt elkeverünk kb 1,5 dl vízben, és felöntjük vele az ételt, majd felforraljuk, és azonnal eloltjuk (mert a keményítőt sokáig főzve elveszti keményítő hatását).
  5. Tálaljuk.

  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 560
elküldve: 3
receptkönyvben: 104
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

WhiteMagic

Mióta szakács: 2011.01.27.
29 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

currys csirke, édes ananászos csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

577
csirkemell filé 50 dkg
ananászkonzerv 40 dkg
fokhagyma 3 gerezd
cukor 1 teáskanál
curry por 1 kk
paradicsompaprika 1 db
0 ízlés szerint
étkezési keményítő 1 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
víz 1.5 dl