r
Nosalty Logó

Murai zöldséges csirkemell

Salamon Csilla
Murai zöldséges csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

647
Kalória
64.1g
Fehérje
7g
Szénhidrát
39.5g
Zsír
296.7g
Víz
381.3g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 647 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2591 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    296.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 647 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.5 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6978.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    1619 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2882 mg
  • Nátrium
    1833 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1186.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1187 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    367 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    1248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1976 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2767 micro
Összesen 2591 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    292 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk.
  2. Mindkét oldalát meghintjük sóval. Olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük a szeleteket.
  3. Főtt tojást nagyon kis darabokra felkockázzuk paradicsommal együtt. Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát zöldjével együtt.
  4. Belekeverjük a tejfölt, majonézt, sajt felét belereszeljük. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, fokhagymát belezúzzuk.
  5. A csirkemell-szeleteken elosztjuk, maradék reszelt sajttal meghintjük.
  6. Fóliával letakarva sütjük kb. 40 percig, majd a fólia eltávolítása után kb. 15 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Akár egy kis reszelt cukkinit is lehet a szószhoz adni.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...