r
Nosalty Logó

Muffin formában sült fasírt sült krumplipürével

NS
Muffin formában sült fasírt sült krumplipürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Fasírt

Krumpli

592
Kalória
44.5g
Fehérje
31.3g
Szénhidrát
31.3g
Zsír
277.1g
Víz
167.1g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírt

Krumpli

Összesen 592 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírt

Krumpli

Összesen 3556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fasírt

Krumpli

Összesen 132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    277.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 592 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.9 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6984.5 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    3116 mg
  • Nátrium
    2449 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    187.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1662.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2351 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2823 micro
Összesen 3556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

Fasírt

  1. Először is a hagymákat megtisztítjuk, majd finomra aprítjuk.
  2. Kevés zsíron megdinszteljük előbb a vöröshagymát, majd ha már majdnem kész, hozzáadjuk a fokhagymát is, épphogy egy pici vízzel felöntjük (nem kell, hogy ellepje), és kicsit főzzük a hagymákat takarék lángon.
  3. Miután elfőtte a vizet, félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, és hagyjuk kihűlni a hagymát.
  4. A húst egy keverőtálba tesszük a kihűlt hagymával, fűszerekkel, és a kanalanként adagolt zsemlemorzsával és 1 tojással. Alaposan összedolgozzuk.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. Muffin formát gyengén kikenünk zsírral.
  6. A bacon szeleteket félbevágjuk, és a muffin formába helyezzük úgy, hogy minden lyukban 2 baconszelet keresztezze egymást. Ha elkészültünk, nincs más dolgunk, mint hogy megtöltsük a formákat a húsmasszával. Közepes méretű fasírtgolyókat gyúrunk, és a formába helyezzük, majd a tetejére hajtogatjuk a kilógó bacon szeleteket.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Krumpli

  1. Amíg sülnek a muffin csodák, a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. A petrezselymet finomra vágjuk a fokhagymával, és kevés zsíron megfonnyasztjuk.
  3. Ha a burgonya megfőtt, leöntjük a vizet róla, és krumplinyomóval összetörjük.
  4. Hozzáadjuk a vajat, tejet, petrezselymet, és alaposan összekeverjük. Figyeljünk arra, hogy ne maradjanak krumplidarabok a pürében. Ha elkészült, habzsákba töltjük, és csillagcsővel kis halmokat nyomunk egy kizsírozott hőálló tálcára.
  5. Sütőbe tesszük, és megpirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szeretek kísérletezni az ételekkel, új dolgokat kipróbálni. Régi recepteket kicsit feldobni. Ezzel a fasírttal is így történt, nem akartam egyszerű, megszokott fasírtot csinálni krumplival. Így született meg az alábbi recept. 

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek