Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes tökkrém

Majonézes tökkrém
Majonézes tökkrém
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hatalmas házi tököt kaptam faluról. Felét liszt-tojás-prézli panírban sütöttem ki, a másik feléből krémet készítettem, amelyet ezúttal kissé meg is reformáltam, lásd 3. lépés :-)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt, felkockázott tököt egy lábasba tesszük, és jól megsózzuk, majd 0.5 dl vizet öntünk alá. Többre nincs szükség, mert ereszteni fog a tök is. 15-20 percig fedő alatt pároljuk.
  2. Ezalatt házi majonézt kavarunk a tojásból, mustárból, olajból, amit ízlésünk szerint fűszerezzük sóval és borssal; majd egyenletessé keverjük a tejföllel.
  3. A leszűrt tököt a durvára vágott hagymával botmixerrel pürésítjük, majd nagyon vékony lyukú „szitaszűrőn” átpasszírozzuk (szerintem a duplán vett géz is jó). Erre azért van szükség, mert kevésbé lesz vizenyős a krém (nekem majdnem 2 dl lé jött még így ki).
  4. Végül a pépet összekeverjük a majonézzel, sózzuk-borsozzuk, ha még kell, és belekeverjük a citromlevet is.
  5. Kenyérre kenve uborkával és paradicsommal az igazi.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 409
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

onyxka

Mióta szakács: 2016.03.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

Kavart tök, kikavart tök, tökös kence

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fllevente
fllevente Sat, 2017-07-15 11:45

Én a tök párolásakor tettem bele csombort meg kaprot is. A majonézes tökbe pedig petrezselyem zöldet.

342
közönséges tök 0.5 db
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 1 dl
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 ek
citromlé 1.5 ek
vöröshagyma 1 nagy db