Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarella sajtos krumpli

Mozzarella sajtos krumpli
Mozzarella sajtos krumpli
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A story tök egyszerű! :) Vettem egy pitesütőt, de még pitét nem sütöttem benne... csak pizzát, húst és krumplit. Ez most Újévre készült a sült hús mellé. A dédi el volt tőle ájulva! :D Pedig ő aztán tud valamicskét a konyhában! ;) Boldog Új Évet Mindenkinek!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Készítettem már tejszínnel is, úgy is nagyon finom. Lilahagymával talán még mutatósabb. Jó étvágyat hozzá! Nem vagyok vegetáriánus (és nem is értek hozzá!), de ezt szerintem ők is megehetik!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit uborkagyalun leszeleteljük, az olajban elkeverjük. A tejfölt összekeverjük az apróra vágott hagymákkal és a fűszerekkel. A kettőt összekeverjük.
  2. Egy kerek tálat kivajazunk, és ebbe szépen körbe-körbe felsorakoztatjuk a krupliszeleteket. Annyi tejfölös finomságot merünk rá, hogy teljesen ellepje.
  3. Kockázott mozzarellát szórunk a tetejére, és előmelegített sütőben a kívánt piros szín eléréséig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 386
elküldve: 0
receptkönyvben: 300
elkészítve: 4/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Ikó

Mióta szakács: 2010.10.06.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumpli tejfölben sütve, tejfölös sült krumpli, tejfölös-sajtos sült burgonyaköret

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Sun, 2012-01-08 12:45

Sziasztok! További változatként lehet a hagymához keverni petrezselyemzöldet is. Most ebben a formában van a sütőben! :)

Fenyesz
Fenyesz Sat, 2012-01-07 09:55

Szia,szeretném megkérdezni , mennyi ideig kell sütni ?
Köszi Andi

Angie
Angie / Angie Fri, 2012-01-06 22:41

Szerintem így van: összekeveritek a krumplit a tejföllel.OK. Aztán mivel szeletenként rakjátok bele a krumplit a formába a dizájn miatt, szerintem a tejföl nagy része lefolyik a krumpliról mielőtt beletennétek a formába. Így ami lecsöpögött róla, azt utána rá lehet szedni a krumplira. Nem?

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Sat, 2012-01-07 09:14

Sziasztok!
Sajnálom, hogy eddig nem tudtam válaszolni ... igen, így van, ahogy Angie írja! Köszönet neki a segítségért!

Angie
Angie / Angie Sat, 2012-01-07 23:44

Semmi baj :) Nincs mit! Csak gondolkoztam rajta egy kicsit és erre jutottam :) De csak azért, mert el szeretné készíteni... Talán holnap megcsinálom! Szerinted ha sima trapistával csinálom, mert az van most itthon, akkor is mindent ugyanígy csináljak, ugye? :)

kovgabis
kovgabis Fri, 2012-01-06 15:58

Nagyon finom vacsi lenne, az biztos, ezek az alapanyagok együtt, hmmm... De én is csatlakoznék a fenti kérdéshez, nem értem pontosan a leírást...

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Sat, 2012-01-07 09:15

Angie hozzászólásában van a válasz! Remélem, ízleni fog Nektek is, ha kipróbáljátok!

Bertalucia
Bertalucia Fri, 2012-01-06 14:08

Szia!

Jól értelmezem, előbb összekevered a krumplit a tejföllel, majd külön-külön teszed a tepsibe.?

508
burgonya 10 db
vöröshagyma 3 db
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
tejföl 375 g
mozzarella 10 dkg
vaj 1 ek