Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyapogácsa feta sajttal

Burgonyapogácsa feta sajttal
Burgonyapogácsa feta sajttal
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyetlen fűszernövény van, ami nálam a teraszon évek óta nagy túlélő, ez pedig a kakukkfű. Ezt kihasználva gyakran készítek olyan ételt, amibe ebből az igen intenzív illatú fűszerből kell.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Húsok mellé, sült krumpli helyett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és krumplinyomóval  összetörjük.
  2. Hozzákeverjük a nagyon apróra vágott újhagymát és kakukkfüvet.
  3. A feta sajtot belemorzsoljuk.
  4. Hozzáadjuk a citromlevet, a felvert tojást, a lisztet, a sót és a borsot.
  5. Gondosan összedolgozzuk.
  6. Hűtőben 1 órát pihentetjük.
  7. Kezünkkel kis gombócokat formálunk, amit ezután gondosan kilapítunk.
  8. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat felhevítünk és ebben mindkét oldalát megsütjük.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 952
elküldve: 3
receptkönyvben: 359
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fetás krumplipogácsa, krumplipogácsa feta sajttal, fetás burgonyalepény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hbandi76
Horváth Andrea / hbandi76 Mon, 2011-08-01 10:57

Szia!
Csak azt szeretném megkérdezni, hogy a liszt és a burgonya is 50-50 dkg arányban van?Nincs külön feltüntetve, hogy mennyi.
Előre is köszi.

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2011-08-01 11:24

Szia! Ebben nincsen liszt! Csak lisztes burgonya, ami annyit jelent, hogy gombóc készítéséhez ajánlott burgonyával érdemes készíteni.( Saláta burgonya nem jó hozzá) Szia Kiki

Kárpáti Mariann
Kárpáti Mariann Thu, 2017-07-27 08:38

az összetevőknél szerepel 3 evőkanál finomliszt (simaliszt), amit a 4. pontban felhasználunk ... ez az üzenet óta került bele?

vaksi
vaksi Wed, 2011-02-09 20:14

Csodálkozom, hogy már két éve fent van a recept az oldalon, de még nem dícsérte senki. Nekem nagyon-nagyon ízlett, még sokszor megsütöm!
Annyit azért hozzáfűznék, hogy szerintem ezeket a lepényeket nagyon kevés olajon kell sütni, legalábbis nálam az első adag, amit 3-4 ek olajon sütöttem, nagyon megszívta magát. A második kör alá épp csak maximum 1 evőkanálnyi olajat kentem szét a teflon serpenyőmön, és azok gyönyörűre sültek, isteni finomak lettek!
Sajnos nem volt itthon friss kakukkfű, csak szárított, de az is megtette. Persze frissel még jobb lett volna.

Kiki, örülök, hogy rátaláltam erre a receptre, köszi!

299
burgonya 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
újhagyma 4 db
feta sajt 12 dkg
kakukkfű 2 tk
tojás 1 db
citromlé 1 ek
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek