r
Nosalty Logó

Morzsás meggyes-túrós süti

Edit
Morzsás meggyes-túrós süti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

857
Kalória
19.4g
Fehérje
121.3g
Szénhidrát
31.4g
Zsír
65.2g
Víz
136.5g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
57.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 8553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.3 g

Zsír

  • Összesen
    313.6 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8559.9 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1704 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    2773 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1212.7 g
  • Cukor
    577 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    651.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    698 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 8553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az első tésztaréteghez a lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral. Összemorzsoljuk a vajjal, a tojást hozzáadjuk, és omlós tésztát gyúrunk belőle. 30 percig hűtőben tároljuk.
  2. A túrókrémhez a pudingport a tejjel, 3 ek cukorral megfőzzük, és hagyjuk hűlni.
  3. A túrót a tojássárgával, 14 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a rummal jól elkeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatossan a túróba keverjük.
  4. A hűtőből kivesszük a tésztát, kinyútjuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük. 10 percig előmelegített sütőben 200 °C -on (légkeveréses sütőben 180 °C -on) sütjük.
  5. Közben a kihűlt pudinghoz keverjük a túrókrémet.
  6. A meggyet lecsöpögtetjük. Eloszlatjuk a tésztán a meggyet, a túrókrémet rásimítjuk.
  7. A morzsás tésztához a lisztet, a vajat és a cukrot morzsává összedolgozzuk, és a krémre szórjuk egyenletessen, majd visszatesszük a sütőbe. Kb. 40-45 percig sütjük 180 °C (légkeveréses sütőben 165°C -on) hőfokon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 50 p

A sógornőm készítette ezt a finomságot. Nagyon érdekes, és finom a tetején a ropogós morzsa.

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...