r
Nosalty Logó

Morzsás meggyes-túrós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Morzsás meggyes-túrós süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 857 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 8553 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 267 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 857 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.3 g

Zsír

  • Összesen
    313.6 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8559.9 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1704 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    2773 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1212.7 g
  • Cukor
    577 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    698 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 8553 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. Az első tésztaréteghez a lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral. Összemorzsoljuk a vajjal, a tojást hozzáadjuk, és omlós tésztát gyúrunk belőle. 30 percig hűtőben tároljuk.
  2. A túrókrémhez a pudingport a tejjel, 3 ek cukorral megfőzzük, és hagyjuk hűlni.
  3. A túrót a tojássárgával, 14 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a rummal jól elkeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatossan a túróba keverjük.
  4. A hűtőből kivesszük a tésztát, kinyútjuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük. 10 percig előmelegített sütőben 200 °C -on (légkeveréses sütőben 180 °C -on) sütjük.
  5. Közben a kihűlt pudinghoz keverjük a túrókrémet.
  6. A meggyet lecsöpögtetjük. Eloszlatjuk a tésztán a meggyet, a túrókrémet rásimítjuk.
  7. A morzsás tésztához a lisztet, a vajat és a cukrot morzsává összedolgozzuk, és a krémre szórjuk egyenletessen, majd visszatesszük a sütőbe. Kb. 40-45 percig sütjük 180 °C (légkeveréses sütőben 165°C -on) hőfokon.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 19774
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 08.

Ajánló

Más gyümőlccsel is elkészíthető! Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sógornőm készítette ezt a finomságot. Nagyon érdekes, és finom a tetején a ropogós morzsa.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek