Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

MoNa Lisa szelet

MoNa Lisa szelet
MoNa Lisa szelet
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

MONA LISA, mert MOgyorós és NArancsos, valamint a hozzávalók miatt elég drága sütemény, bár nincs benne külön cukor, cserében viszont nem kell sütni. :) Kezdőknek is bátran ajánlom.

Ez már spórolós változat, mert nem dupla adag mascarponéval, hanem azt kiváltva egy csésze vajkrémmel készül. Először féltem, hogy vajízű lesz, de a néhány órás hűtős pihentetés után egyáltalán nem érezni a vajat benne. 

Opcionálisan készítettem már úgy is, hogy a tésztába és a nutellás krémbe pirított mogyorót (törökmogyorót a saját bokrunkról) tördeltem, és a habra is azt szórtam. Nem rontotta el. A receptben ajánlott narancsos kakaópor új termék, van banános ízesítésben is, nekünk nagyon ízlik. :) Ha nincs narancsos kakaópor, egy kis narancshéj belereszelve, illetve a kekszalapba néhány kanálka narancslé is megteszi, egyébként a banános változattal sem lenne rossz, hiszen a banán és a nutella nagy barátok. Na, majd legközelebb. :)

hozzávalók / 10 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta (kekszalap):

  1. A vajat gőz felett felolvasztjuk.
  2. A tészta alapjait egy nagy tálba öntjük, egyneművé gyúrjuk (én a kekszet általában átszitálom, de ezt nem kötelező). Ha száraznak találjuk, tegyünk még bele lekvárt, vagy egy kis tejet. A lényeg, hogy ne morzsolódjon.
  3. A tésztát kapcsos formába nyomkodjuk egyenletesen, és betesszük a hűtőbe.

Krém:

  1. A tábla csokit gőz felett felolvasztjuk.
  2. Felverjük a cukrászhabot a habfixálóval, jó keményre. (Cukrozott, így nem kell bele külön cukor. Ha simát vettél, mehet bele egy kis porcukor v. vaníliás cukor.) A habot 3 részre osztjuk, az egyharmadnyi mennyiséget kiszedjük külön egy kis tálkába, és a hűtőbe tesszük, ez kerül majd a süti tetejére.
  3. A két rész habot, a zselatinfixet, a vajkrémet és a mascarponét összekeverjük (már kézzel, nem robotgéppel, ne törjön a hab). Ezt az alapkrémet megfelezzük.
  4. Az egyikbe belekeverjük a kakaóport és az olvasztott csokit. Elővesszük a tésztánkat a hűtőből, és rákenjük.
  5. A másik krémes alapba belekeverjük a nutellát, s ezt a kakaós krémre simítjuk.
  6. Végül pedig rákenjük a tetejére a félretett habot. Néhány órára hűtőbe tesszük!
  7. Szeletelés előtt vágjuk körbe a forma oldalait. Vagy, ha előre gondolkodunk, s legközelebb én is így csinálom, akkor szilikonos sütőpapírral is körbetekerhetjük a formát, és a kicsatolás után már csak lehúzzuk körben a papírt.:)
  • tepsi mérete: 24x24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 513
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Crisnique

Mióta szakács: 2011.01.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

habos nutellás kekszsüti, csokis réteg sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MoMoBUG
MoMoBUG Wed, 2017-01-11 16:20

Szia!
Ne haragudj, de ez a recept...
Elkészítettem, de nem elég hogy az íze pocsék a rengeteg mascarponetól, még az alapanyagok ára sem hétköznapi.
Pocsékba ment nem csak a "süti", de a drága időm is.

crisnique
Crisnique / crisnique Tue, 2017-01-17 16:43

Szia! Bocsánat, csak most jöttem fel az oldalra. Sajnálom, hogy Neked nem ízlett, nálunk már a széles családban és szomszédságban is körbejárt, mindenki dicsérte eddig és többször el is készítettem. Az pedig, hogy drága, le is írtam a storyban és a nevét is erről kapta. :) Ráadásul nem is időigényes egy kelesztős vagy gyúrós-sütős sütihez képest, hiszen itt csak a habot kell felverni és krémet készíteni belőle a mascarponeval és a többi ízesítő anyaggal. Nagyon sajnálom, hogy csalódást okozott. :(

903
háztartási keksz 500 g
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaj 100 g
nutella 3 ek
sárgabaracklekvár 3 ek
mascarpone 500 g
vajkrém 200 g
habtejszín 500 ml
habfixáló 1 csomag
étcsokoládé 100 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
nutella 4 ek
zselatinfix 1 csomag