r
Nosalty Logó

Habroló

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Habroló
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1050 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4198 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 337 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1050 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    214.9 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1905.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.4 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1768 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1732 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 4198 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, a tejföllel, pici sóval, gyorsan összedolgozzuk, mielőtt nagyon meglágyulna a tészta.
  2. 2 órán át hideg helyen pihentetjük.
  3. A lehűlt tésztát kb. ½ cm vékonyra nyújtjuk és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
  4. Feltekerjük a habrolóformára, megkenjük tojássárgájával, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A formán hagyjuk kihűlni a rolókat, majd lehúzzuk őket.
  5. Gőz fölött a tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, habzsákba tesszük, megtöltjük vele a rolókat, tetejüket porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 115
  • Össznézettség: 95577
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Habroló
pamelie 59 recept

Ha valaki ódzkodik a tojáshabtól, megtölthető felvert tetjszínhabbal is. Erős feketekávéval igazi mennyei kényeztetés.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szuper a kép! Meg a recept is.

animoni

 Szia! És hol lehet habrolóformát venni?? Üdv:animoni

Edit

Kedves Animoni ! Százforintos boltban biztos van habroló forma. De minden nagyobb üzletben kapható Praktikert?l kezdve Tescó stb.. Valószín? hogy a százforintos boltokban a legolcsóbb :)) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Udv. ANIMONINAK A Habroloformat ha nem kapsz az uzletbe akkor csinaltas egy fa esztergalyossal 10-13cm hosszu botokat. En is igy tudtam be szerezni,de ez meg jo ha peldaul KURTOST akkarsz sutni. Szia es jo sutest kivanok.

Edit

Ja és tényleg nagyon jó a kép ! :)) Üdv Edit

pamelie

sziasztok! köszönöm szépen a dicséretet. formát én a bakónál és az edények.hu-n láttam, de szerintem van a hiperekben is. nagymamám jobb híján, anno, kukoricacs?re tekerte fel:) de hallottam már darabokra vágott sepr?nyélr?l is...

Törölt felhasználó

nagyon jó a recept, finom a süti, csak nálunk legalább 5 x annyi minden kell, mert ha a habrolónak neki esünk..... Gratulálok, mert aki a habrolót szereti, az rossz ember nem lehet!!!

Törölt felhasználó

A legolcsóbb megoldás a festetlen /natúr/ sepr?nyél /darabolva.

Törölt felhasználó

Kedves Mindenki! A formához megjegyzésem: ne bocsátkozzatok kiadásokba. WC-papír guriga alufóliával betekerve, tökéletesen megfelel e célra. (egyébként ezt az ötletet innen a no salty-ról "garázdálkodtam " én is, méghozzá pont a kürt?skalács sütéshez. Nekem bevált.)

Törölt felhasználó

 Sziasztok! Én ma vettem roló süt?formát a Dunakeszi Auchanban. 12db. 990ft-ba került. Lehet, hogy nem olcsó,de csak egyszer kell beruházni rá. Érdemes legalább 2 csomagot venni, mert amíg az egyik adag sül, addig lehet el?készíteni a másik adagot.

Törölt felhasználó

Szia Ebb?l az adagból kb mennyi roló jön ki?

Sacuska

Nekem 18 darab lett belole. Nagyon jo a recept, konnyu volt elkesziteni, es isteni finom!!!! legkozelebb dupla adagot kell majd keszitenem, mert egymas elol ettuk. Koszi

Törölt felhasználó

Faluhelyen a kukoricaszár feldarabolva a habrolóforma :)

villers

Szia! A habroló formát (fém) le kell kenni, vagy ez a tészta eleve nem ragad rá? Köszi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.