r
Nosalty Logó

Habroló

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Habroló
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    214.9 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1905.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.4 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1768 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1732 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 4198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, a tejföllel, pici sóval, gyorsan összedolgozzuk, mielőtt nagyon meglágyulna a tészta.
  2. 2 órán át hideg helyen pihentetjük.
  3. A lehűlt tésztát kb. ½ cm vékonyra nyújtjuk és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
  4. Feltekerjük a habrolóformára, megkenjük tojássárgájával, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A formán hagyjuk kihűlni a rolókat, majd lehúzzuk őket.
  5. Gőz fölött a tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, habzsákba tesszük, megtöltjük vele a rolókat, tetejüket porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 85
  • 7 napos nézettség: 423
  • Össznézettség: 127785
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

Ha valaki ódzkodik a tojáshabtól, megtölthető felvert tetjszínhabbal is. Erős feketekávéval igazi mennyei kényeztetés.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...