r
Nosalty Logó

MoNa Lisa szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
MoNa Lisa szelet
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 910 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 9071 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 403 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 910 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    649.3 g
  • Telített zsírsav
    259 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4415.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    1821 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.9 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2083 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2041 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 9071 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 403 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A vajat gőz felett felolvasztjuk.
  2. A tészta alapjait egy nagy tálba öntjük, egyneművé gyúrjuk (én a kekszet általában átszitálom, de ezt nem kötelező). Ha száraznak találjuk, tegyünk még bele lekvárt, vagy egy kis tejet. A lényeg, hogy ne morzsolódjon.
  3. A tésztát kapcsos formába nyomkodjuk egyenletesen, és betesszük a hűtőbe.

Hozzávalók a krémhez

  1. A tábla csokit gőz felett felolvasztjuk.
  2. Felverjük a cukrászhabot a habfixálóval, jó keményre. (Cukrozott, így nem kell bele külön cukor. Ha simát vettél, mehet bele egy kis porcukor v. vaníliás cukor.) A habot 3 részre osztjuk, az egyharmadnyi mennyiséget kiszedjük külön egy kis tálkába, és a hűtőbe tesszük, ez kerül majd a süti tetejére.
  3. A két rész habot, a zselatinfixet, a vajkrémet és a mascarponét összekeverjük (már kézzel, nem robotgéppel, ne törjön a hab). Ezt az alapkrémet megfelezzük.
  4. Az egyikbe belekeverjük a kakaóport és az olvasztott csokit. Elővesszük a tésztánkat a hűtőből, és rákenjük.
  5. A másik krémes alapba belekeverjük a nutellát, s ezt a kakaós krémre simítjuk.
  6. Végül pedig rákenjük a tetejére a félretett habot. Néhány órára hűtőbe tesszük!
  7. Szeletelés előtt vágjuk körbe a forma oldalait. Vagy, ha előre gondolkodunk, s legközelebb én is így csinálom, akkor szilikonos sütőpapírral is körbetekerhetjük a formát, és a kicsatolás után már csak lehúzzuk körben a papírt.:)
  • Tepsi mérete: 24x24
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11615
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

MONA LISA, mert MOgyorós és NArancsos, valamint a hozzávalók miatt elég drága sütemény, bár nincs benne külön cukor, cserében viszont nem kell sütni. :) Kezdőknek is bátran ajánlom. Ez már spórolós változat, mert nem dupla adag mascarponéval, hanem azt kiváltva egy csésze vajkrémmel készül. Először féltem, hogy vajízű lesz, de a néhány órás hűtős pihentetés után egyáltalán nem érezni a vajat benne.  Opcionálisan készítettem már úgy is, hogy a tésztába és a nutellás krémbe pirított mogyorót (törökmogyorót a saját bokrunkról) tördeltem, és a habra is azt szórtam. Nem rontotta el. A receptben ajánlott narancsos kakaópor új termék, van banános ízesítésben is, nekünk nagyon ízlik. :) Ha nincs narancsos kakaópor, egy kis narancshéj belereszelve, illetve a kekszalapba néhány kanálka narancslé is megteszi, egyébként a banános változattal sem lenne rossz, hiszen a banán és a nutella nagy barátok. Na, majd legközelebb. :)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek