Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos gesztenyekrémes kocka

Habos gesztenyekrémes kocka
Habos gesztenyekrémes kocka
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a gesztenyekrémes süteményt szinte minden karácsonyra el kell készítenem, mert a családom nagyon szereti, ezért mindig ilyen nagy adagot készítek. Nagy méretű tepsiben készítem a piskótát, és ezért kell hozzá egy egész kg gesztenyemassza.

hozzávalók / 12 adag

kakaós piskóta

gesztenyekrém

tejszínhab

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a kakaós piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához adunk 2 ek. cukrot és a sütőport, a fehérjéhez 2 ek. cukrot, és kemény habbá verjük mindkettőt, ezután a két habot óvatosan összedolgozzuk, beledolgozzuk a kakaóport és a lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és forró 180 fokos sütőben 2-3 percig nagy lángon, utána takarékon 10-15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg a piskóta hűl, a két csomag pudingport 6 dl tejjel és 8 ek. cukorral sűrűre főzzük, langyosra hűtjük. A habalapot 2 ek porcukorral kemény habbá verjük.
  3. A gesztenyemasszát a langyos pudinggal mixer segítségével alaposan elkeverjük. (Én bele szoktam reszelni a gesztenyét, így sokkal gyorsabban elkeverhető.)
  4. A kihűlt piskótalapon egyenletesen elkenjük a gesztenyekrémet, rákenjük a már felvert habot, és tetszés szerint díszíthetjük csokireszelékkel, vagy akár fehéren is hagyhatjuk. Hűtőben jól lehűtjük, és kis kockákra szeletelve tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 938
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rhode

Mióta szakács: 2012.04.15.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés szelet, sütikocka

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marianna Kiss
Marianna Kiss / Marianna Kiss Tue, 2018-10-09 14:22

Ezt , a 3. pontot nem èrtem ! "A habalapból 2 ek. porcukorral kemény habot verünk. A gesztenyemasszát a pudinggal mixer segítségével alaposan elkeverjük. (Én bele szoktam reszelni a gesztenyét, így sokkal gyorsabban elkeverhető.)" Most akkor mennyi tejszìnhab kell a gesztenyekrèmbe , ès mennyi a tetejère , ha osszesen 5dl tejszìnt làtok , a receptben. Koszonom?

Rhode
Rhode / Rhode Wed, 2018-10-10 12:24

Kedves Marianna! A gesztenyéhez csak a főzött vanília pudingot keverjük. Az összes felvert habot a krém tetejére kenjük, így lesz kb egyforma vastagságú a piskóta, a krém és a hab. Valóban kicsit át kell fogalmaznom. Remélem így már érthetőbb. Jó sütést.

396
finomliszt 4 csapott ek
tojás 4 db
cukor 4 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 késhegynyi
gesztenyemassza 1 kg
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 6 dl
cukor 8 ek
növényi habtejszín 5 dl
porcukor 2 ek
étcsokoládé 1 dkg