r
Nosalty Logó

Moldvai sárkányfűvel pácolt csirkecombfilé vele sült héjas burgonyával és sült almával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Moldvai sárkányfűvel pácolt csirkecombfilé vele sült héjas burgonyával és sült almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

csirke pácolása

Összesen 430 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

csirke pácolása

Összesen 2582 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

csirke pácolása

Összesen 112 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    222 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 430 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1331.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2582 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

csirke pácolása

Elkészítés

csirke pácolása

  1. A páchoz a moldvai sárkányfű leveleit levágjuk a szárról, majd apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, majd lereszeljük. Ebből ne használjunk túl sokat, csak kiegészítjük vele a sárkányfű ízét.
  2. Mindkét fűszert egy közepes tálba tesszük, majd sót és borsot adunk hozzá. Az olajat is a tálba öntjük, majd egy gyors keverés után bedörzsöljük vele a csirkecombfiléket. A húst egy éjszakán át hagyjuk állni a hűtőszekrényben.
  3. A burgonyát megmossuk, gerezdekre vágjuk és egy tepsibe tesszük a pácolt csirkehússal együtt. Ha szeretnénk, tehetünk félre a pácból a burgonya forgatásához is.
  4. 180°C-ra előmelegített sütőben fedéllel lefedve 60 percet sütjük, majd további 10 percet pirítjuk fedél nélkül.
  5. Az almát megmossuk, a magházat eltávolítva gerezdekre vágjuk, majd egy tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk a juharsziruppal, egyenletesen rászórjuk a fűszereket és az aszalványokat.
  6. 180°C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az alma átpuhul. Közben többször átforgatjuk.
  7. Tálaláskor a csirkét tányérokra szedjük. Melléjük vele sült héjas burgonyát és sült almát teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1116
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 05.

Ajánló

Ha szeretnénk, tartósíthatjuk is a sárkányfüvet. Ehhez a leveleket vágjuk le szárról, mossuk, majd szárítsuk meg és rétegenként tegyük őket egy befőttes üvegbe. A rétegek közé egy-egy csipet sót tegyünk. Az üveget töltsük meg napraforgóolajjal, majd zárjuk le. Ügyeljünk arra, hogy az olaj mindenhol fedje a sárkányfüvet. A sárkányfű így bármikor elővehető a következő szezonig, az olajat pedig ehhez a recepthez is használhatjuk pácként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Moldvai sárkányfűvel pácolt csirkecombfilé vele sült héjas burgonyával és sült almával
NapsütötteVidékünkön 173 recept

A moldvai sárkányfű termesztésével idén foglalkoztam először. Rendkívül sokoldalúan használható fűszer, ami a citromos illatával hódít. Érdemes rá úgy gondolni, hogy édes és sós ételekhez is használhatjuk: kerülhet szörpbe, lekvárba; pácolhatunk vele húsokat és a kovászos uborkához is érdemes tenni belőle néhány ágat. Még decemberben is volt néhány növényem a kertben, így nem hagyhattam ki vele ezt az ünnepi hangulatot idéző, fejedelmi fogást. A sárkányfű finom, citromos ízt ad a csirkének, amit a fokhagyma egészít ki.

Hozzávalók

csirke pácolása

Címlapról ajánljuk

További cikkek