r
Nosalty Logó

Moldvai sárkányfűvel pácolt csirkecombfilé vele sült héjas burgonyával és sült almával

NapsütötteVidékünkön
Moldvai sárkányfűvel pácolt csirkecombfilé vele sült héjas burgonyával és sült almával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

csirke pácolása

430
Kalória
9.8g
Fehérje
47.4g
Szénhidrát
23.9g
Zsír
222g
Víz
40.3g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
24g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

csirke pácolása

Összesen 430 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

csirke pácolása

Összesen 2582 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

csirke pácolása

Összesen 112 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    222 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 430 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    284.2 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1331.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2582 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

csirke pácolása

  1. A páchoz a moldvai sárkányfű leveleit levágjuk a szárról, majd apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, majd lereszeljük. Ebből ne használjunk túl sokat, csak kiegészítjük vele a sárkányfű ízét.
  2. Mindkét fűszert egy közepes tálba tesszük, majd sót és borsot adunk hozzá. Az olajat is a tálba öntjük, majd egy gyors keverés után bedörzsöljük vele a csirkecombfiléket. A húst egy éjszakán át hagyjuk állni a hűtőszekrényben.
  3. A burgonyát megmossuk, gerezdekre vágjuk és egy tepsibe tesszük a pácolt csirkehússal együtt. Ha szeretnénk, tehetünk félre a pácból a burgonya forgatásához is.
  4. 180°C-ra előmelegített sütőben fedéllel lefedve 60 percet sütjük, majd további 10 percet pirítjuk fedél nélkül.
  5. Az almát megmossuk, a magházat eltávolítva gerezdekre vágjuk, majd egy tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk a juharsziruppal, egyenletesen rászórjuk a fűszereket és az aszalványokat.
  6. 180°C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az alma átpuhul. Közben többször átforgatjuk.
  7. Tálaláskor a csirkét tányérokra szedjük. Melléjük vele sült héjas burgonyát és sült almát teszünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A moldvai sárkányfű termesztésével idén foglalkoztam először. Rendkívül sokoldalúan használható fűszer, ami a citromos illatával hódít. Érdemes rá úgy gondolni, hogy édes és sós ételekhez is használhatjuk: kerülhet szörpbe, lekvárba; pácolhatunk vele húsokat és a kovászos uborkához is érdemes tenni belőle néhány ágat. Még decemberben is volt néhány növényem a kertben, így nem hagyhattam ki vele ezt az ünnepi hangulatot idéző, fejedelmi fogást. A sárkányfű finom, citromos ízt ad a csirkének, amit a fokhagyma egészít ki.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek