Nosalty Logó

Sült csirkecomb petrezselymes burgonyával és káposztasalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nudli7
Sült csirkecomb petrezselymes burgonyával és káposztasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a sült csirkecombhoz:

Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:

Hozzávalók a káposztasalátához:

Összesen 531 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a sült csirkecombhoz:

Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:

Hozzávalók a káposztasalátához:

Összesen 4243 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a sült csirkecombhoz:

Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:

Hozzávalók a káposztasalátához:

Összesen 76 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1754.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 531 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.9 g

Zsír

  • Összesen
    249.6 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14035.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    628 mg
  • Foszfor
    2616 mg
  • Nátrium
    9733 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    3062.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1225 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    723 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1703 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    962 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    2948 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3910 micro
Összesen 4243 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a sült csirkecombhoz:

Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:

Hozzávalók a káposztasalátához:

Elkészítés

Hozzávalók a sült csirkecombhoz:

  1. A csirkecombokat megmossuk, és konyhakész állapotba hozzuk.
  2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha valaki szeretné, egyéb fűszert is használhat.
  3. Sütőzacskóba tesszük a csirkecombokat, és a sütőzacskót hústűvel megszurkáljuk, hogy a levegő sütés közben ki tudjon jönni.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át, alsó-felső sütéssel puhára sütjük.
  5. Amikor már megpuhult, akkor a sütőzacskó tetejét levágjuk, és 20 percen keresztül légkeveréses fokozaton ropogósra sütjük.

Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:

  1. A burgonyákat héjában megfőzzük.
  2. Még melegen meghámozzuk.
  3. Kockákra vágjuk.
  4. 1 csokor petrezselymet megmosunk és apróra vágunk.
  5. Rászórjuk a krumplira a petrezselymet, és hozzáadunk 10 dkg vajat.
  6. Tűzön felmelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Ne kevergessük túl sokáig, mert a krumpli összetörik!

Hozzávalók a káposztasalátához:

  1. A káposztát megtisztítjuk (leszedjük a felső leveleit).
  2. Ledaráljuk a káposztát.
  3. 1,5 evőkanál sót szórunk a káposztára, összekeverjük, majd állni hagyjuk 20 percig.
  4. Kicsavarjuk a káposzta levét (a levét elöntjük).
  5. 3 dl vízben kevergetés mellett feloldunk 0,5 evőkanál sót, 3 evőkanál cukrot és 2 evőkanál ecetet.
  6. Ezt a folyadékot ráöntjük a káposztára, és összekeverjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7361
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vasárnapra mindig valami tartalmasabb fogást szoktunk készíteni, amire ez a recept pont megfelel. Mindenkinek ajánlom az elkészítését!

Hozzászólások

Nudli7

Köszönöm!

Hozzávalók

Hozzávalók a sült csirkecombhoz:

Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:

Hozzávalók a káposztasalátához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.