Sült csirkecomb petrezselymes burgonyával és káposztasalátával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók a sült csirkecombhoz:
-
8 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:
-
1.5 kg burgonya
-
10 dkg vaj
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
Hozzávalók a káposztasalátához:
531
Kalória
26.4g
Fehérje
37.6g
Szénhidrát
31.2g
Zsír
382.8g
Víz
147.8g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hozzávalók a sült csirkecombhoz:
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:
-
188g burgonya108 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a káposztasalátához:
Összesen
531
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hozzávalók a sült csirkecombhoz:
-
2000g csirkecomb2226 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:
-
1500g burgonya866 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a káposztasalátához:
Összesen
4243
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hozzávalók a sült csirkecombhoz:
-
36.3g csirkecomb40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:
-
27.2g burgonya16 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a káposztasalátához:
Összesen
76
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1754.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 1217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 37.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 382.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 213 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 368 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 489 micro
Összesen
531
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 210.9 g
Zsír
-
Összesen 249.6 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14035.3 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 810 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 628 mg
-
Foszfor 2616 mg
-
Nátrium 9733 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 301 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 55 mg
Víz
-
Összesen 3062.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1225 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 723 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1703 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 798 micro
-
Kolin: 722 mg
-
Retinol - A vitamin: 962 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 2948 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3910 micro
Összesen
4243
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
76
kcal
Elkészítés
Hozzávalók a sült csirkecombhoz:
- A csirkecombokat megmossuk, és konyhakész állapotba hozzuk.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha valaki szeretné, egyéb fűszert is használhat.
- Sütőzacskóba tesszük a csirkecombokat, és a sütőzacskót hústűvel megszurkáljuk, hogy a levegő sütés közben ki tudjon jönni.
- 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át, alsó-felső sütéssel puhára sütjük.
- Amikor már megpuhult, akkor a sütőzacskó tetejét levágjuk, és 20 percen keresztül légkeveréses fokozaton ropogósra sütjük.
Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:
- A burgonyákat héjában megfőzzük.
- Még melegen meghámozzuk.
- Kockákra vágjuk.
- 1 csokor petrezselymet megmosunk és apróra vágunk.
- Rászórjuk a krumplira a petrezselymet, és hozzáadunk 10 dkg vajat.
- Tűzön felmelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Ne kevergessük túl sokáig, mert a krumpli összetörik!
Hozzávalók a káposztasalátához:
- A káposztát megtisztítjuk (leszedjük a felső leveleit).
- Ledaráljuk a káposztát.
- 1,5 evőkanál sót szórunk a káposztára, összekeverjük, majd állni hagyjuk 20 percig.
- Kicsavarjuk a káposzta levét (a levét elöntjük).
- 3 dl vízben kevergetés mellett feloldunk 0,5 evőkanál sót, 3 evőkanál cukrot és 2 evőkanál ecetet.
- Ezt a folyadékot ráöntjük a káposztára, és összekeverjük. Jó étvágyat!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 80 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
Vasárnapra mindig valami tartalmasabb fogást szoktunk készíteni, amire ez a recept pont megfelel. Mindenkinek ajánlom az elkészítését!