Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyoróvajkrémes kocka

Mogyoróvajkrémes kocka
Mogyoróvajkrémes kocka
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerikából kaptam több üveg mogyoróvajat. Nem akartam ismét kekszet csinálni belőle, inkább valami krémeset. De ehhez semmi használható receptet nem találtam sehol. Így a jól bevált főzött krémes, margarinos alapkrémet választottam hozzá. Külön jó, hogy ez a mogyoróvaj darabos, így még jobban élvezhető a földimogyoró íze. Nem baj, ha enyhén sósat kaptok a boltban (ez is az volt), sőt, fantasztikusan kihozza az ízeket.

hozzávalók / 12 adag

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói:

A tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. Kettéválasztjuk a tojások fehérjéit, és majdnem készre verjük. Ekkor apránként hozzákanalazzuk a kristálycukrot, majd a tojások sárgáját. Hozzáadjuk az előzőleg összekevert és átszitált sütőporos, kakaós lisztet. Itt már óvatosabban keverjük, hogy ne törjön a hab.
  2. Hozzácsorgatjuk az étolajat, és előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben tűpróbáig sütjük 160-170 C-on max. 7-10 perc. (Mivel a mogyoróvaj tetején ujjnyi vastagságú mogyoróolaj állt, én azt leöntöttem, és ebből adtam a tésztához.)

A krém

  1. A lisztből és tejből sűrű krémet főzünk, és kihűtjük.
  2. A margarint és a porcukrot kihabosítjuk robotgéppel (min. 20 perc), majd a kihűlt, főzött krémet hozzákeverjük. Ekkor tesszük bele a mogyoróvajat, és alaposan egyneműre keverjük. Egyenletesen rásimítjuk a kihűlt, kakaós tésztára.
  3. Mikróban olvasszuk meg a csokit, keverjünk bele egy ek. olajat (itt is a mogyoró saját olaját használtam), majd csorgassuk rá a krémre. (Én zacskóba tettem, pici lyukat vágtam rajta és átlósan sűrű csíkokat csorgattam rá, majd egy fogpiszkáló segítségével "összefirkáltam").
  4. Hűtőszekrényben hagyjuk dermedni pár órát, legjobb ha egy éjszakát áll.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 841
elküldve: 2
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
51 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

krémes kocka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

840
tojás 10 db
cukor 10 ek
finomliszt 7 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 3 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 2 ek
tej 500 ml
finomliszt 5 púpozott ek
margarin 40 dkg
porcukor 40 dkg
mogyoróvaj 454 g
étcsokoládé 5 dkg
étcsokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek