r
Nosalty Logó

Mogyoróvajkrémes kocka

SweetSzenilla
Mogyoróvajkrémes kocka
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói:

A tetejére:

844
Kalória
17.2g
Fehérje
72.9g
Szénhidrát
55.8g
Zsír
39.2g
Víz
150.7g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
51.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói:

A tetejére:

Összesen 844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói:

A tetejére:

Összesen 10128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói:

A tetejére:

Összesen 365 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.9 g

Zsír

  • Összesen
    669.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    312 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    174 g
  • Koleszterin
    1808 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9569.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2056 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    1036 mg
  • Foszfor
    4155 mg
  • Nátrium
    2003 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    874.7 g
  • Cukor
    617 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    470.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4052 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    1783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3846 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2466 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2509 micro
Összesen 10128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 365 kcal

Elkészítés

A tészta hozzávalói:

  1. Kettéválasztjuk a tojások fehérjéit, és majdnem készre verjük. Ekkor apránként hozzákanalazzuk a kristálycukrot, majd a tojások sárgáját. Hozzáadjuk az előzőleg összekevert és átszitált sütőporos, kakaós lisztet. Itt már óvatosabban keverjük, hogy ne törjön a hab.
  2. Hozzácsorgatjuk az étolajat, és előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben tűpróbáig sütjük 160-170 C-on max. 7-10 perc. (Mivel a mogyoróvaj tetején ujjnyi vastagságú mogyoróolaj állt, én azt leöntöttem, és ebből adtam a tésztához.)

A krém hozzávalói:

  1. A lisztből és tejből sűrű krémet főzünk, és kihűtjük.
  2. A margarint és a porcukrot kihabosítjuk robotgéppel (min. 20 perc), majd a kihűlt, főzött krémet hozzákeverjük. Ekkor tesszük bele a mogyoróvajat, és alaposan egyneműre keverjük. Egyenletesen rásimítjuk a kihűlt, kakaós tésztára.
  3. Mikróban olvasszuk meg a csokit, keverjünk bele egy ek. olajat (itt is a mogyoró saját olaját használtam), majd csorgassuk rá a krémre. (Én zacskóba tettem, pici lyukat vágtam rajta és átlósan sűrű csíkokat csorgattam rá, majd egy fogpiszkáló segítségével "összefirkáltam").
  4. Hűtőszekrényben hagyjuk dermedni pár órát, legjobb ha egy éjszakát áll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22

Amerikából kaptam több üveg mogyoróvajat. Nem akartam ismét kekszet csinálni belőle, inkább valami krémeset. De ehhez semmi használható receptet nem találtam sehol. Így a jól bevált főzött krémes, margarinos alapkrémet választottam hozzá. Külön jó, hogy ez a mogyoróvaj darabos, így még jobban élvezhető a földimogyoró íze. Nem baj, ha enyhén sósat kaptok a boltban (ez is az volt), sőt, fantasztikusan kihozza az ízeket.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek