Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozika szelet

Rozika szelet
Rozika szelet
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehetetlen abbahagyni, annyira finom...

Nagyméretű gáztepsinyi adag készül ebből a mennyiségből.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjét 2 ek. cukorral és a csöpp sóval verjük kemény habbá. A sárgáját a maradék cukorral szintén fehéredésig keverjük. A két masszát lazán keverjük össze.
  2. A lisztet, a sütőport, a kakaóport összekeverjük, és lazán keverjük a tojásos masszához. Nem kell teljesen összedolgozni, maradjon picit márványos.
  3. Egy nagyméretű gáztepsit béleljük ki sütőpapírral, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon, kb. 15-20 perc alatt süssük meg. Végezzünk tűpróbát. Hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral keverjük ki. Adjuk hozzá a lisztet. A tejet pedig apránként hozzáadagolva keverjük csomómentesre. Sűrű krémet főzünk. (Nekem csomós lett, ezért még forrón alaposan átkevertem robotgéppel.) Kihűlés közben pedig keverjünk néha rá, nehogy megbőrösödjön.
  2. Ha langyosra hűlt, akkor keverjük bele a vajat és az aromát. Alaposan keverjük csomómentesre robotgéppel. (Én csak a felét tettem bele a vajnak, mert nem szeretem ha túl vajas ízű. Igaz így a krémem laza lett, ami látszik is a képen.)
  3. A krémet a kihűlt tésztára kenjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Máz

  1. Reszeljük le a csokit, vagy vágjuk nagyon apróra.
  2. Egy lábasban forraljunk vizet. A lábasra tegyünk egy fém keverőtálat. Ebbe öntsük a tejszínt, amit majdhogynem felforralunk.
  3. Tegyük bele a csokit, és olvadásáig lassú tűznél folyamatosan kevergessük. Ez tulajdonképpen a ganache krém.
  4. Vonjuk be a sütinket vele, és hagyjuk egy éjszakát hűtőben pihenni. Másnap forró vízbe mártott késsel szeletjük fel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 107
elküldve: 2
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kenvelo

Mióta szakács: 2012.02.18.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krémes-csokis süti, vaníliakrémes sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

915
tojás 8 db
finomliszt 8 púpozott ek
cukor 8 ek
cukrozatlan kakaópor 4 ek
sütőpor 2 teáskanál
1 csipet
tojás 2 db
cukor 10 ek
tej 14 dl
finomliszt 14 púpozott ek
vaníliás cukor 4 csomag
vaj 50 dkg
vaníliaaroma 3 teáskanál
növényi tejszín 2 dl
étcsokoládé 20 dkg