r
Nosalty Logó

Rozika szelet

Kenvelo
Rozika szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

919
Kalória
17.6g
Fehérje
77.7g
Szénhidrát
59.8g
Zsír
50.5g
Víz
289.5g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
38.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 919 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 9199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 919 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.1 g

Zsír

  • Összesen
    597.9 g
  • Telített zsírsav
    367 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2895 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7143.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    2218 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    2259 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    777 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    505 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    1567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4129 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2591 micro
Összesen 9199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjét 2 ek. cukorral és a csöpp sóval verjük kemény habbá. A sárgáját a maradék cukorral szintén fehéredésig keverjük. A két masszát lazán keverjük össze.
  2. A lisztet, a sütőport, a kakaóport összekeverjük, és lazán keverjük a tojásos masszához. Nem kell teljesen összedolgozni, maradjon picit márványos.
  3. Egy nagyméretű gáztepsit béleljük ki sütőpapírral, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon, kb. 15-20 perc alatt süssük meg. Végezzünk tűpróbát. Hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral keverjük ki. Adjuk hozzá a lisztet. A tejet pedig apránként hozzáadagolva keverjük csomómentesre. Sűrű krémet főzünk. (Nekem csomós lett, ezért még forrón alaposan átkevertem robotgéppel.) Kihűlés közben pedig keverjünk néha rá, nehogy megbőrösödjön.
  2. Ha langyosra hűlt, akkor keverjük bele a vajat és az aromát. Alaposan keverjük csomómentesre robotgéppel. (Én csak a felét tettem bele a vajnak, mert nem szeretem ha túl vajas ízű. Igaz így a krémem laza lett, ami látszik is a képen.)
  3. A krémet a kihűlt tésztára kenjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Máz

  1. Reszeljük le a csokit, vagy vágjuk nagyon apróra.
  2. Egy lábasban forraljunk vizet. A lábasra tegyünk egy fém keverőtálat. Ebbe öntsük a tejszínt, amit majdhogynem felforralunk.
  3. Tegyük bele a csokit, és olvadásáig lassú tűznél folyamatosan kevergessük. Ez tulajdonképpen a ganache krém.
  4. Vonjuk be a sütinket vele, és hagyjuk egy éjszakát hűtőben pihenni. Másnap forró vízbe mártott késsel szeletjük fel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Lehetetlen abbahagyni, annyira finom... Nagyméretű gáztepsinyi adag készül ebből a mennyiségből.

Nosalty stories

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek