Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szánter fincsi almása

Szánter fincsi almása
Szánter fincsi almása
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglepetés lett ez a süti, mert nem gondoltam, hogy ennyire finom és mutatós lesz.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

ajánlat

Az almatöltelékbe csak akkor kell a búzadara, ha híg marad a krém. Attól függ, mennyire leves az alma.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük az almát. 
  2. Amikor már puha és levet eresztett, akkor tesszük bele a cukrozott pudingot és szükség szerint búzadarát (csak akkor kell bele a búzadara, ha levesebb almát kapunk).
  3. Előre készítsük el a krémet, mert hidegen kell a tésztára kenni!
  4. A tésztába valókat közepes keményre gyúrjuk, és két gombócot formázunk.
  5. Az egyik gombócot tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd szép sorban rárakjuk a kekszet. Erre jön az almatöltelék, majd mindezt befedjük a felső tésztalappal.
  6. A tetejét megkenjük tojással és megszórjuk apróra vágott szilvával.
  7. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy ne pukkadjon fel sülés közben.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 578
elküldve: 0
receptkönyvben: 142
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Atkáriné Terike

Mióta szakács: 2010.02.03.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás-kekszes süti

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-10-14 20:41

Guszta és nem bonyolult.Köszi-jön az almaszezon, hát ahogy jönnek a receptek, unatkozni a főzés és sütés terén nem fogunk.Kösz:Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-08 18:08

köszi!!!Megfogom próbálni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-05 17:49

Az almát hogy darabolod?vizben főzöd Vagy a saját levében?

tuncsi77
tuncsi77 Mon, 2010-10-04 16:53

Hát ez érdekesen hangzik!Biztos,hogy meg fogom csinálni!Köszi a receptet!

575
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 2 dl
tojás 1 db
cukor 5 ek
0.5 tk
sütőpor 1 csomag
alma 10 db
szilva 10 közepes db
cukor 6 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
búzadara 2 evőkanál
háztartási keksz 50 db
tojás 1 db