Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög mogyorótorta

Görög mogyorótorta
Görög mogyorótorta
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesapám kedvence, egyenesen Görögországból! Ha kész, fogyasszátok magában, kávé mellé, karamellöntettel vagy vaníliafagylalttal.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 30 dkg mogyorót (fele részben lehet dió is) egy serpenyőben megpirítjuk, majd apró darabosra daráljuk. 175°C-on bekapcsoljuk a sütőt.
  2. A tojásfehérjéket habverővel felverjük, majd hozzáadjuk a cukor felét.
  3. Egy külön tálban robotgéppel összekeverjük a többi hozzávalót, majd hozzáadjuk a darált mogyit.
  4. Fakanállal hozzákeverjük a tojáshabot.
  5. Egy kb. 24 cm-es kivajazott, kekszporral megszórt tortaformába öntjük a masszát, és a maradék mogyoróval megszórjuk a tetejét.
  6. A 175°C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 692
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

t.reka2

Mióta szakács: 2015.01.21.
1 recept

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

törökmogyoró torta, darált mogyorós torta, mogyorótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

484
tojás 8 db
cukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
margarin 12.5 dkg
sütőpor 2 teáskanál
kekszmorzsa 10 dkg
törökmogyoró 35 dkg