Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós torta mascarponekrémmel

Mogyorós torta mascarponekrémmel
Mogyorós torta mascarponekrémmel
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát férjem 25. szülinapjára készítettem el. A hozzávalókat külön-külön már felhasználtam, de így együtt még nem. Bevallom, igazán nagy sikere lett a "kísérletemnek". Aki megkóstolta, nem panaszkodott! :-) Akik szeretik a mogyoró ízét, azoknak biztos a kedvencei közé fog tartozni ez a finomság!

hozzávalók / 12 adag

A tortalaphoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval és 8 kanál cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, végül óvatosan belekeverjük a finomliszttel elkevert étkezési keményítőt és sütőport.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, három részre vágjuk fel.
  3. Elkészítjük a krémet: a tejszínt kemény habbá verjük, és félretesszük. Az 5 dl tejjel elkeverjük a 2 csomag krémport, majd hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a két kanál mogyorót.
  4. Az alsó tortalapot megkenjük a mogyorós krém 1/2 részével, majd kenünk rá tejszínhabot is vékony rétegben. Ráhelyezzük a második lapot. A második lapra rákenjük  a mogyorós krém másik felét, és tejszínhabot erre is kenünk. Végül ráhelyezzük az utolsó tortalapot.
  5. A tortát kívülről bekenjük a maradék tejszínhabbal, és tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 586
elküldve: 5
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabóné

Mióta szakács: 2012.02.24.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szülinapi mogyorótorta, mascarponekrémes mogyorós torta, tejszínes mogyorótorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K Agi
Szabóné / K Agi Tue, 2016-04-19 12:08

Üdv! Nem kell főzni a pudingot, mert hidegen keverhető pudingport használtam. (Aranka, mogyoró izű). Kissé félreérthető a receptben, régebbi a receptem és akkor még nem így adtam meg a hozzávalók nevét és mennyiségét. Tov ábbi szép napot :-)

Lilu1013
Lilu1013 Tue, 2012-10-16 15:02

Egyszerű, gyors és nagyon finom!!! Nem volt időm feldísziteni, mert miután kivettem a hűtőből, a család nekiesett. Ezen a hétvégén megint felkerül az "étlapra" :-)

K Agi
Szabóné / K Agi Tue, 2012-10-16 16:49

Kedves Lilu!Örülök neki,hogy ízlett a torta és sikerült a recept alapján könnyen elkészíteni:-)!Köszönöm a dicsérő szavakat!üdv: Ági

Ferenc12345
Ferenc12345 Sun, 2012-08-05 16:51

Ez pocsék!
A tésztája inkább olyan mint egy omletté a krémbe meg egyáltalán nem illik a krémpor.
Ha valaki alaposan el akarja szurni a születésnapi tortáját akkor sok sikert evvel a recepttel.

K Agi
Szabóné / K Agi Sun, 2012-08-05 18:18

Tisztelt Ferenc!Őszintén sajnálom hogy Ön a RECEPT ALAPJÁN(ami alapján nekem sikerült) nem tudta megsütni a tortát!Továbbá megkérném hogy mások kedvét ne vigye el a receptjeimtől.Igazán nem én tehetek arról hogy Ön nem tudta megcsinálni a tortát.A tortáról készült kép alapján egyáltalán nem tűnik omlettnek,ha pedig nem szereti a mogyoróízt akkor keresgéljen máshol!!!Mutassa meg Ön mit tud???!!!Aztán reklamáljon!
Üdv Ági:-)

384
tojás 8 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
étkezési keményítő 2 evőkanál
sütőpor 1 csomag
földimogyoró 6 dkg
habtejszín 4 dl
mascarpone 25 dkg
tej 5 dl
mogyorós puding 2 dl
földimogyoró 6 dkg