Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorókrémes torta Gonoszka konyhájából

Mogyorókrémes torta Gonoszka konyhájából
Mogyorókrémes torta Gonoszka konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén családi születésnapozás és névnapozás volt. Ezt a tortát készítettem el a közkívánatra elkészített kókuszos csokitorta mellé. Az az igazság, hogy eredetileg diótortát szerettem volna készíteni. Itthon volt annyi dióm, hogy elkészítettem a diós piskótát, de sajnos a krémhez diót már nem kaptam a piacon. Így lett belőle mogyorókrémes torta. Nagyon finom lett, de a piskótába a dió helyett, aki elkészíti ezt a tortát, tehet mogyorót, és akkor csupa mogyorótorta lesz. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 391 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

  • 8 db tojás (nálam 59,9 dkg)
  • 24 dkg cukor
  • 15 dkg finomliszt (ebből 1 dkg a tortaforma lisztezéséhez kell)
  • 10 dkg dió (vagy törökmogyoró darálva)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 dkg vaj (a tortaforma kikenéséhez)

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd 2-3 lépésben hozzákeverjük a dióval (mogyoróval), és a sütőporral elkevert 14 dkg lisztet.
  3. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
  4. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát.
  5. Előmelegített 160 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. A krémhez 3 dl tejet felforralunk. 1 dl tejben elkeverjük csomómentesre a lisztet, és 4 dkg porcukrot, majd a felforrt tejbe belekeverjük. 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. A darált mogyorót belekeverjük.
  2. Ameddig hűl a krém, a puha vajat a maradék 12 dkg porcukorral habosra keverjük.
  3. Ha már majdnem kihűlt a krém, akkor belekeverjük habverővel a cukros vajat.
  4. A piskótát 3 részre vágjuk. A krémmel megtöltjük a piskótát, és kívülről is körben bekenjük.

Tetejére

  1. A csokoládét megolvasztjuk, és a torta tetejére csorgatjuk. Én még egész mogyorószemekkel szórtam meg.
  2. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 747
elküldve: 2
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes mogyorótorta, mogyorótorta, főzött mogyorókrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

897
tojás 8 db
cukor 24 dkg
finomliszt 15 dkg
dió 10 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 1 dkg
tej 4 dl
finomliszt 4 dkg
porcukor 16 dkg
vaj 15 dkg
törökmogyoró 30 dkg
étcsokoládé 3 dkg
törökmogyoró 5 dkg