r
Nosalty Logó

Eperhabos Kardinális torta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Eperhabos Kardinális torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Tojáshab

Krém

Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Tojáshab

Krém

Összesen 3379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Tojáshab

Krém

Összesen 202 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2609 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1013 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.2 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    381 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    1448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2141 micro
Összesen 3379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tojáshab

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a 3 egész tojást és a 6 tojássárgáját a vaníliás porcukorral olyan habosra keverjük, amennyire csak tudjuk. Ha kész vagyunk vele, a sütőporral elkevert lisztet is szépen hozzákeverjük, és jól összedolgozzuk.
  2. Elővesszük a használni kívánt tortaformánkat, sütőpapírral kibéleljük, vagy vajazzuk-lisztezzük, és a tészta nagyjából 2/3 részét beletöltjük.
  3. Elegyengetjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ez lesz a tortánk alapja.
  4. A maradék tésztát félretesszük, míg kész a hab, és megsült a tortalap.

Tojáshab

  1. A habhoz nagyon keményre verjük a 6 tojásfehérjénket, közben fokozatosan hozzákeverjük a cukrot. Tényleg nagyon-nagyon keményre verjük fel azt a habot, mert csak akkor lesz jó megsütve a hab.
  2. Ha elég keménynek ítéltük a habunkat, tegyük nyomózsákba, de kanállal is ügyeskedhetünk.
  3. Ha kész van a tortalapunk, vegyük ki a sütőformánkból, és konyharuhába takargassuk be, nehogy kiszáradjon. Sütőpapírral kibéleljük a formánkat, majd a formánk közepét szépen töltsük ki a tojáshabbal úgy, hogy a forma szélén maradjon majd körben hely a tésztának. Ha kész a tojáshabos középkörünk, a tésztával töltsük fel a szélét.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Ha kivettük a sütőből, pár percig hagyjuk hűlni, majd fordítsuk meg, és húzzuk le róla a sütőpapírt. Fordítsuk vissza, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

  1. Az eper 2/3-át vágjuk fel apró darabokra. A másik felét pedig szűrő segítségével passzírozzuk le.
  2. A tejszínt verjük fel, célszerű egy napra előtte hűtőbe tenni a habot, majd ízlés szerint cukorral ízesítsük, majd adjuk hozzá az apróra vágott epret és a löttyünket is. Ha szeretnénk, tehetünk még bele a lekvárból is.
  3. Jól dolgozzuk össze, és jöhet a torta összeállítása. TIPP: egy pár darab epret meghagyhatunk a díszítésnek is.
  4. A torta lapját megkenjük eperlekvárral. Erre tegyük a krémünk 2/3-át, szépen dolgozzuk el. Ha kész, jöhet rá a tojáshabos kalapja.
  5. A torta külsejét vonjuk be a megmaradt krémmel, díszítjük tetszés szerint eperrel, bármivel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeérjen, és már kész is vagyunk :)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 11446
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eper az abszolút kedvenc gyümölcsöm, ezért amikor elindul az eperszezon (ami Nálam már a görög eper megjelenésével elkezdődik :) ), már kezdem is az epres sütik gyártását. Egyszer találtam egy tökéletes kardinális receptet, amit gyorsan fel is jegyeztem a sütis füzetembe, többször elkészítettem eperhabbal, barackosan, ilyen-olyan változatban. Aztán gondoltam, valahogy elkészítem tortaként. Hát azt kell, hogy mondjam, tökéletesen megállta a helyét tortaként is :)

Hozzávalók

Tészta

Tojáshab

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek