Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós linzerek quinoával

Mogyorós linzerek quinoával
Mogyorós linzerek quinoával
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kísérletezési kedvem új lendületet kapott az elmúlt időszakban: gluténmentes recepteket tesztelgetek nagy lelkesedéssel. Voltak már kenyér-, muffin-, palacsinta- és kekszpróbálkozásaim is amik mind megérnek egy-egy misét (ez most itt a mézesmadzag...). A pofonegyszerű ok, amiért ezek a linzerek kerülnek fel elsőként az oldalra az, hogy ők voltak olyan szerencsések, hogy megérték a fotózást :) Ugyanis egyedül voltam itthon, mikor készültek :) 

A recept a The Essential Gluten-free Baking Guide című könyvben találtam, és eredetileg quinoaliszttel készül. Mivel azt aranyárban mérik, ezért úgy gondoltam, hogy a kávédaráló bevetése megér egy próbát. Működött! Ehhez a recepthez nyugodtan használjatok őrölt quinoát, isteni lesz úgyis :)

hozzávalók / 4 adag

Linzerekhez

Díszítéshez

ajánlat

Mindenkinek, akár gluténérzékeny, akár nem! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megőrölt quinoát, mogyorót, kávét, cukrot és a keményítőt egy nagy keverőtálba tesszük, és elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, a vaníliakivonatot, és a kezünk vagy egy késes robotgép segítségével omlós tésztát készítünk. (Nekem pikk-pakk összeállt, de nyugodtan lehet hozzáadni 1 ek vizet, ha nehezen menne.)
  3. A sütőt 180 fokra vagy alul-felül sütés esetén 150 fokra kapcsoljuk.
  4. Két sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
  5. A munkafelületet és a nyújtófát jól meghintjük keményítővel, és kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát. Bőven használjunk keményítőt a hintéshez, nehogy leragadjon.
  6. Kiszaggatjuk a linzereket, a sütőpapírra pakoljuk és addig sütjük őket, amíg kicsit megbarnul a szélük. (Nekem alul-felül sütős a sütőm, és ez kb. 10-12 perc volt.)
  7. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit és a kókuszolajat, és a kihűlt linzerekre csorgatjuk. Nekem 20 db lett belőle.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 137
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Chococat

Mióta szakács: 2012.03.01.
17 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós linzerek, gluténmentes linzer, mogyorós-quinoás linzer

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

458
quinoa 75 g
törökmogyoró 60 g
tápiókaliszt 50 g
kávé 1 ek
nádcukor 50 g
vaj 85 g
vanília kivonat 1 ek
étcsokoládé 30 g
kókuszolaj 1 teáskanál