Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linzerkarika Katrin konyhájából

Linzerkarika Katrin konyhájából
Linzerkarika Katrin konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, édes sütemény. Műanyag fedeles tálban tárolva akár 1-2 hétig is eláll...

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Sós főétel után ajánlom desszertnek...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra.
  2. Utána kiszaggatjuk egy linzerszaggatóval, s egy ugyanakkora pohárral. Én tojással megkentem a lyukas korongokat, s megszórtam kristálycukorra.
  3. Nekem 18-18 db lett belőle. Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 15-20 percig sütjük.
  4. Még melegen (de nem forrón) baracklekvárral megkenjük az egész korongokat, s a lyukas korongokat pedig egyesével rárakosgatjuk a lekváros korongokra.
  5. Utána porcukorral megszórjuk. Ha kihűltek, porcukor helyett akár felmelegített csokiba is belemárthatjuk a linzerek tetejét.
  6. Fedeles műanyag tálba rakjuk, s másnapra nagyon jól megpuhul. Így tárolva 1-2 hétig is eláll…
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 45x35 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 55 717
elküldve: 5
receptkönyvben: 88
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

linzer, lekváros linzer, sárgabaracklekváros linzerkarika

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Silvo
Silvo Wed, 2018-03-14 10:49

Eletem elso linzere, es abszolut tokeletes lett!! :) Nagyon koszonom a receptet! Annyit jegyeznek meg, hogy nekem a 40 dkg liszt nagyon keves volt, minimum 10 dkg-al tobbel volt csak szaggathato a teszta, elotte tulsagosan ragados volt. Legkozelebb azt hiszem tenyleg megleszek vele 30 perc alatt :)

Medovarszki Tamásné
Katrin / Medovarszki Tamásné Wed, 2018-03-14 12:22

Szia! Örülök, hogy ízlett a linzer süti. Nekem eddig bevált ez a mennyiség, de holnap újra sütök ilyet, akkor majd odafigyelek... Egyébként lehet, hogy én jóval kisebb tojásokat használtam, s a vajat sem melegítettem annyira fel, s azért volt nekem elég a 40 dkg liszt. De majd holnap kiderül.

Silvo
Silvo Wed, 2018-03-14 13:21

Igen, nekem most pont xl méretu tojasaim voltak itthon. A vajat nem melegítettem meg. Viszont tényleg a legjobb lehet 40 dkg-al kezdeni, aztán az ember úgyis érzi, még kezdôként is, ha még egy kis lisztet felvenne, es amikor már nem ragad, akkor jó. Kisütve meg fantasztikus :p

Medovarszki Tamásné
Katrin / Medovarszki Tamásné Wed, 2018-03-14 14:34

Igen. S amikor kinyújtjuk a tésztát, akkor úgyis rakunk alá és a tetejére is lisztet, s úgy nyújtjuk ki, tehát nyújtás közben is a tészta felveszi a lisztet, s akkor már nem lesz olyan ragadós.

648
finomliszt 40 dkg
cukor 20 dkg
tojás 2 db
vaj 25 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
sárgabaracklekvár 30 dkg
porcukor 5 dkg