r
Nosalty Logó

Mogyorós kávés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Mogyorós kávés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tészta

A krém

A tetejére

Összesen 760 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tészta

A krém

A tetejére

Összesen 4558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tészta

A krém

A tetejére

Összesen 332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 760 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    379.4 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1905.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 4558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

A tészta

A krém

A tetejére

Elkészítés

A tészta

  1. A tésztához a tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, beledolgozzuk a tojások sárgáját, tejet, majd belekeverjük a mogyoróval, kakaóval, sütőporral elkevert lisztet.
  2. 20 cm-es torta sütőformába öntjük, majd 200°C -ra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsül.

A krém

  1. A krémhez a mascarponét elkeverjük a cukorral, a vízgőz fölött olvasztott csokoládéval. Hozzáadjuk a tejszínből vert habhoz.
  2. A zselatin feloldjuk a vízben, majd felmelegítés után, langyosra visszahűlve a krémhez adjuk.
  3. A krémet a kávéval összekeverjük, egy kevés részt hagyhatunk kávé nélkül is.
  4. A kávés krémet a közben kihűlt tésztára simítjuk, majd ha hagytunk nem kávés krémet, azt rárétegezzük a kávés krémre.
  5. Hűtőszekrényben hűtjük.

A tetejére

  1. Tálalás előtt a hideg tejszínből habfixálóval vert habot rásimítjuk.
  2. Tetejére szórhatunk kakaóport és néhány szem kávét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2709
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyorós kávés torta
A konyha világa 70 recept

Sok sütést nem igényel, inkább csak hűtést ez a torta, ünnepnapokon is finom desszert.

Hozzávalók

A tészta

A krém

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!