Cappuccino torta 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
3 kcal
-
63 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
67g tej37 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
8g instant kávé0 kcal
-
42g növényi tejszín105 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
13g víz0 kcal
A díszítéshez
-
17g babapiskóta63 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
Összesen
444
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
800g tej448 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g instant kávé0 kcal
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
25g zselatin84 kcal
-
150g víz0 kcal
A díszítéshez
-
200g babapiskóta752 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
5300
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
12.7g tojás16 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
30.9g tej17 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
3.9g instant kávé0 kcal
-
19.3g növényi tejszín48 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
5.8g víz0 kcal
A díszítéshez
-
7.7g babapiskóta29 kcal
-
3.9g étcsokoládé21 kcal
Összesen
203
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
444
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.1 g
Zsír
-
Összesen 285.3 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1098 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7112.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 2070 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 2296 mg
-
Nátrium 2238 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 531.6 g
-
Cukor 282 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 392.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 873 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1529 micro
Összesen
5300
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek porcukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
8 dl tej
-
5 evőkanál finomliszt
-
5 ek cukor
-
5 dl növényi tejszín
-
25 g zselatin
-
1.5 dl víz
A díszítéshez
-
200 g babapiskóta
-
100 g étcsokoládé
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta elkészítése: a tojásokat kettéválasztjuk, az egyik tálba a sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadagoljuk a kakaót, az olajat, a sütőport és a lisztet.
- A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük
- A két masszát óvatosan összekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt csatos tortaformába tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
- A krém elkészítése: a tejhez adjuk a lisztet, a cukrot és a cappuccino port. Kis lángon állandó kevergetés mellett sűrű krémet készítünk. Majd langyosra hűtjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és az 1.5 dl vízben feloldott zselatint beletesszük.
- A krémet és a habot összekeverjük, és a megsült piskótára öntjük (csatos forma a piskótán marad).
- 8 órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18125
- Feltöltés dátuma: 2011. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A család egyik kedvenc tortája. Kellemes ízvilágú és könnyed kis finomság a hét bármelyik napjára!