r
Nosalty Logó

Kakaós csiga Dattitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Datti
Kakaós csiga Dattitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 2053 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 12314 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 396 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2293 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    1484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1041 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    985 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 2053 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.6 g

Zsír

  • Összesen
    659.7 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    279 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13757.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    390 mg
  • Kálcium
    1629 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    1205 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    8904 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1423.4 g
  • Cukor
    645 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6245 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    572 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    701 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5911 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3967 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 12314 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 396 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A vaj 80%-ból (48 dkg) és a liszt 20%-ból (20 dkg) készítünk egy úgynevezett vajas részt, amit majd belenyújtunk a tésztába! A vajat és a lisztet összegyúrjuk és tégla alapúra megformázzuk, hűtőbe tesszük, amíg összeállítjuk a tésztát!
  2. A tejet az élesztővel felfuttatjuk, belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját és a sót. A maradék lisztet, vajat és a felfuttatott élesztőt összegyúrjuk. Szobahőmérsékleten letakarva hagyjuk érlelni!
  3. Érlelés után a tésztát kiborítjuk, és csinálunk neki 4 fület, a közepe maradjon púposabb (kb. úgy fog kinézni, mint a virág szirmai), a közepére megy a (80% vaj és 20% lisztből készült) vajas rész. A füleket visszahajtjuk, és kinyújtjuk 1 cm vastagságú tégla alapúra. Most következik a hajtás: 1*3, elfordítjuk, és behajtjuk egy 1*4-be, aztán hűtőbe tesszük 15 percre. Újra elnyújtjuk, és behajtjuk egy 1*4-be, majd ismét hűtő 15 percre.
  4. Majd hűtőből kivéve 1 cm vastag tégla alapúra nyújtjuk. Lekenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk kakaó és cukor keverékével. Kézzel rányomkodjuk a tölteléket. Feltekerjük (alulról felfelé), 3 cm darabokra felvágjuk, elfektetve elhelyezzük a sütőlemezen. Vizes késsel ellapítjuk a közepét. Kelesztjük 5-10 percig. Kelesztés után 220°c gőzös sütőtérben megsütjük. Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk.

Töltelék

  1. A vajat felolvasztjuk (ezzel kenjük majd meg a tésztát).
  2. Ha cukrozatlan kakaóport használunk, akkor keverjünk hozzá cukrot ízlés szerint.
  3. A porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, és megszórjuk a kész kakaós csigák tetejét.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 28618
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretek sütni, ezért sok receptet kipróbálok!  A kakaós csiga is nagyon népszerűvé vált nálam. :) Jó sütögetést! :)

Hozzászólások

szityi

Szia! Mit jelent, h 1x3 e 1x4 hajtas?

Datti

Szia! Ha küldesz egy e-mail címet akkor tudok küldeni neked egy képet! :)

szityi

Rendben! Koszonom! csokaisz@gmail.com

szityi

Ez valami isteni lett!!! Koszonom a recepted es a segitseget! :)

Datti

Köszönöm! És örülök, hogy ízlett! :)

pjudit885

Szia! én sem értem mit jelent az 1*3, 1*4 hajtás. tudnál nekem is egy képet küldeni? nagyon jól néznek ki :) Köszönöm

Datti

Szia! Szivesen segítek, ha tudsz küldeni egy e-mail cimet. :)

Törölt felhasználó

Szia! Én is kérek segítséget az 1x3, 1x4 hajtáshoz, de rögtön az els? lépéshez, a "csinálunk neki 4 fület"-hez is. Köszönöm el?re is!

Datti

Szia Csizmi. Küldtem e-mailt. Remélem segítettem. :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.