Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-rumos csokis csiga

Narancsos-rumos csokis csiga
Narancsos-rumos csokis csiga
95 perc / előkészület: 70 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég sokszor sütök kelt tésztából csigát, és mindig a pillanatnyi hangulatom dönti el, milyen ízesítésű legyen. Ez a variáció nagyon bejött. Valami fenséges íze van. Langyosan és hidegen is ajánlom mindenkinek.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Közben kimérjük a tésztához a többi hozzávalót és egy tálban jól eldolgozzuk, majd a közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztős tejet. A tésztát jól kidolgozzuk, felemeljük, liszttel megszórjuk az edényt, majd a tésztát visszatesszük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, jól összedolgozzuk a töltelékhez a cukrot és a margarint. Kicsit habosítjuk, hogy könnyen kenhető legyen. Belekeverjük a narancshéjat és a rumaromát - persze lehet eredeti jamaikai rummal is készíteni. Egy hagyományos lemeztepsit vékonyan kikenünk sertészsírral.
  4. A megkelt tésztát liszttel megszórt nyújtódeszkára tesszük, téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1/2 ujjnyi vastagságúra. Megkenjük az ízesített cukros margarinnal, majd egy kis szita segítségével megszórjuk a kakaóporral. Felgöngyöljük és 3-4 cm vastag karikákra vágjuk, tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük a vizes cukorral és 20 percig kelesztjük.
  5. Amíg a tészta újra kel, a sütőt előmelegítjük 200 C fokra, és 20-25 perc alatt megsütjük a csigákat. A sütés befejezése előtt 3-4 perccel a 2 dl vaníliás cukorral ízesített tejjel meglocsoljuk.
  6. Sütés után azonnal kiszedjük a tepsiből, mert a megolvad töltelék és a tej kicsit karamellizálódik, és a csigák beleragadnak a tepsibe, ha abban hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 964
elküldve: 1
receptkönyvben: 98
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica Konyha

Mióta szakács: 2012.02.09.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos-kakaós csiga, rumos csokis csiga

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bareszko
bareszko Mon, 2014-01-27 17:18

Csodálatos recept. Egyszerű és isteni. Nekem ez lesz "A kakaós csiga". Miután narancshéj van a töltelékben, érdemes kakaópor helyett fahéjjal is elkészíteni. Nálunk mindkettő sikert aratott. :)

Vakapi
Vica Konyha / Vakapi Mon, 2014-01-27 18:32

Örömmel tölt el, hogy tetszik a receptem. Lehet, én is kipróbálom fahéjjal is, mert attól olyan "karácsony" illata lesz, ahogy mondaná a gyermekem. :D

Made01
Made01 Thu, 2012-02-23 22:11

Kicsit el lett írva szerintem az élesztő mennyisége.. :-) Amúgy jó kis recept, lehet kipróbálom a 7végén, én szeretem a kakaós csigát

1018
finomliszt 40 dkg
rétesliszt 10 dkg
margarin 5 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 2 ek
tej 2.5 dl
1 csipet
kurkuma 1 késhegynyi
cukor 15 dkg
margarin 12 dkg
narancshéj 0.5 narancsból nyert
rumaroma 5 csepp
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 1 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 2 dl