r
Nosalty Logó

Narancsos-rumos csokis csiga

Vica Konyha
Narancsos-rumos csokis csiga
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Töltelék

Tetejére

1021
Kalória
17.4g
Fehérje
150.4g
Szénhidrát
38.2g
Zsír
26.9g
Víz
-
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
52.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 1021 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 4079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    150.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1021 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1943.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    601.8 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1037 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 4079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Közben kimérjük a tésztához a többi hozzávalót és egy tálban jól eldolgozzuk, majd a közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztős tejet. A tésztát jól kidolgozzuk, felemeljük, liszttel megszórjuk az edényt, majd a tésztát visszatesszük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, jól összedolgozzuk a töltelékhez a cukrot és a margarint. Kicsit habosítjuk, hogy könnyen kenhető legyen. Belekeverjük a narancshéjat és a rumaromát - persze lehet eredeti jamaikai rummal is készíteni. Egy hagyományos lemeztepsit vékonyan kikenünk sertészsírral.
  4. A megkelt tésztát liszttel megszórt nyújtódeszkára tesszük, téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1/2 ujjnyi vastagságúra. Megkenjük az ízesített cukros margarinnal, majd egy kis szita segítségével megszórjuk a kakaóporral. Felgöngyöljük és 3-4 cm vastag karikákra vágjuk, tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük a vizes cukorral és 20 percig kelesztjük.
  5. Amíg a tészta újra kel, a sütőt előmelegítjük 200 C fokra, és 20-25 perc alatt megsütjük a csigákat. A sütés befejezése előtt 3-4 perccel a 2 dl vaníliás cukorral ízesített tejjel meglocsoljuk.
  6. Sütés után azonnal kiszedjük a tepsiből, mert a megolvad töltelék és a tej kicsit karamellizálódik, és a csigák beleragadnak a tepsibe, ha abban hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 70 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Elég sokszor sütök kelt tésztából csigát, és mindig a pillanatnyi hangulatom dönti el, milyen ízesítésű legyen. Ez a variáció nagyon bejött. Valami fenséges íze van. Langyosan és hidegen is ajánlom mindenkinek.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...