Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini almás piték

Mini almás piték
Mini almás piték
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először csak egy fél adagot dobtam össze, miután eszembe jutott, hogy a muffin sütőbe nem csak muffint lehet készíteni. :)

De túl kevésnek bizonyult:),  úgyhogy már az itt olvasható recept szerint 24-et készítek belőle.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

A recept neve mini almás piték, de lehetne akár mini meggyes piték is. Már kipróbáltam és nagyon finom a "grillázsos" tetejéhez nagyon passzol személyes kedvencem a meggyes töltelék. Ha így készítjük, akkor a kosárkák aljára szórjunk 1-2 csipet zsemlemorzsát, és így töltsük meg kimagozott meggyel, majd szórjuk meg egy mokkás kanál fahéjas kristálycukorral, és ezután tegyük a tetejére a morzsát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta száraz összetevőit összekeverjük, ebbe belereszeljük a margarint, és alaposan elmorzsoljuk. A tojással és a tejföllel összegyúrjuk a tésztát.
  2. Az almákat megpucoljuk, és kb. 1/2-1 cm-es kockákra darabokra vágjuk. Az almát megpároljuk a fél citrom levével és reszelt héjával, a cukorral. A végén, amikor már az alma megpuhult, hozzáadjuk a fahéjat is. Levesszük a tűzről, és a megmosott, megáztatott mazsolát is belekeverjük.
  3. A tetejéhez egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat. Ez nem áll össze egységes tésztává, olyan lesz mint a vizes homok.
  4. Összeállítás: a tésztát kinyújtjuk úgy fél cm vastagra vagy kicsit vékonyabbra, és egy nagy bögre segítségével kiszaggatunk belőle 24 kört. 12 db-os 5-7 cm-es átmérőjű muffin sütőformát kibéleljük úgy, hogy a tészta a tetejéig érjen (e szerint kell bögre méretet választani).
  5. Most a tésztával kibélelt mélyedéseket egy hústűvel kicsit megszurkáljuk, mint a rendes piténél, majd a tölteléket belekanalazzuk. De vigyázzunk, hogy ne kerüljön túl sok lé bele az alma alól. (Az nem baj, hogy kerül bele, kell is, hogy szaftos legyen, csak ne túl sok.)
  6. A tetején a morzsagrillázst egyenletesen eloszlatjuk.
  7. Közepes lángon 20-25 percig sütjük. vagy amíg lájuk. hogy a tészta elvált a formától és szép a színe.
  8. Ebből az adagból 24 db mini almás pite fog kijönni. A muffin sütőből könnyen kiemelhetjük, és tehetjük is bele a következő adagot.
  • sütési hőfok: 150°C
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 795
elküldve: 5
receptkönyvben: 101
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziszi

Mióta szakács: 2012.06.14.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
receptverseny: Sió receptverseny
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás pite muffin, almás kosárka, almás pite kosárka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

494
rétesliszt 40 dkg
porcukor 3 ek
1 csipet
szódabikarbóna 1 kávéskanál
margarin 25 dkg
tojás 1 db
tejföl 87 g
alma 5 nagy db
citrom 1 db
cukor 3 ek
mazsola 1 marék
fahéj 2 tk
finomliszt 8 evőkanál
cukor 6 ek
zabpehely 5 dkg
sütőpor 0.5 kk
fahéj 2 tk
margarin 10 dkg