r
Nosalty Logó

Habos szőlős lepény

V2rider
Habos szőlős lepény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1048
Kalória
16g
Fehérje
138.1g
Szénhidrát
51g
Zsír
138.8g
Víz
215.7g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
84.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138.1 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    138.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 1048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    203.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    552.4 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    555.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 4185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük 60 g cukorral, apróra vagdalt vajjal és a tojássárgákkal (a fehérjét a hűtőbe tesszük). Addig gyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk. Hűvös helyen 1 órát pihentetjük.
  2. Közben megmossuk, leszemezzük a szőlőt,és lecsepegtetjük, a diót ledaráljuk,és összekeverjük 100 g cukorral.
  3. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjukúgy, hogy a tepsi oldalaira is jusson.
  4. A fele cukrozott dióval megszórjuk, majd a szőlővel és a többi dióval.
  5. Előmelegített sütébe tesszük, és kb. negyed óráig sütjük.
  6. Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá, a negyed óra elteltével kivesszük a lepényt a sütőből, rásimítjuk a felvert tojáshabot, visszarakjuk a sütőbe, és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Ez a recept Mária Hajková Édeskönyv c. könyvéből van. Csak annyit változtattam rajta, hogy a tojáshabba kevesebb porcukrot raktam, mert az eredeti szerint (150 g) nekem túl édes volt.

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...