r
Nosalty Logó

Mince pie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Mince pie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    207.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3839.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    1822 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    811.7 g
  • Cukor
    441 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1389 micro
  • β-crypt
    283 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 5440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tölteléket, apróra vágjuk a gyümölcsöket (mehet bele tetszés szerinti aszalt gyümölcs, ami van otthon, csak az arányokra vigyázzunk). Feltesszük őket egy kis serpenyőben a mazsolákkal, a sziruppal (lehet golden szirup, méz, szőlőszirup, vagy egy kis vízzel elkevert lekvár)és 2 dlédes borral a tűzre, és karamellizáljuk egészen addig, amíg a szirup sűrű alatta. Kihűtjük.
  2. A tésztájához habosítjuk a vajat a cukorral, utána következik a tojás, konyak, vaníliás cukor, és hozzáadjuk a sütőporos lisztet, kissé összegyúrjuk.
  3. Egy kis darabot kihagyva (ebből lesznek a díszek a tetejére) kinyújtjuk a tésztát, egy kerek tepsibe tesszük, legyen kis fala.
  4. A gyümölcsös masszához hozzáadjuk az apróra vágott magvakat, és a maradék 1 dl édes bort, jól összekeverjük, rátesszük a tésztánkra. A maradék tésztával díszítjük.
  5. Közepes sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7437
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 13.

Ajánló

Tujajdonképpen nagyon egészséges a sok aszalt gyümölccsel és a mandulával, dióval, mogyoróval. A cukrot lehet édesítővel helyettesíteni.. Ha marad a téli gyümölcssalátából, ahhoz lehet csak az apróra vágott magokat keverni, kis likőrt löttyinteni rá, és kész is a töltelék.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Az angol Karácsony elmaradhatatlan harmadikja a Christmas Cake és a Christmas pudding után. A mince darált húst jelent, nagyon régen a hússal keverték össze a gyümölcsös masszát, de az évszázadok során a hús már kimaradt belőle, és így lett egy nagyon finom, téli gyümölcspite. Általában személyi kis adagokban, a muffin formában sütik, vagy nyitott, csillaggal díszített tésztával a tetején, vagy csukott tésztatetővel, de ebben a nagy rohanásban kinek van ideje kis tésztákat nyújtogatni a muffin sütőbe..:)) A kis tortában benne van az anyag, nagyon szép is, és ki mondta, hogy szeletekben nem lehet elfogyasztani...?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek