r
Nosalty Logó

Szőlős lepény medea konyhájából

NS
Szőlős lepény medea konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Hab

438
Kalória
8.3g
Fehérje
57.6g
Szénhidrát
20.7g
Zsír
71.3g
Víz
108.3g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
32.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Összesen 3505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Összesen 269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1975.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    461 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    570.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    928 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 3505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztát elkészítjük. A lisztet a vajjal és a cukorral, valamint a tojások sárgájával, és ha szükséges, a tejjel összegyúrjuk. Fél órát a hűtőben pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük. Az alját villával megszurkáljuk.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Megszórjuk a mosott, lecsurgatott szőlővel, meghintjük a dióval és a fahéjas cukorral.
  3. A tojásfehérjéből lágy habot verünk. Ezután kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot, és kemény, fényes habot készítünk belőle.
  4. A habot elegyengetjük a sütemény tetején (villával hullámvonallal vagy egyéb módon dekorálhatjuk), és sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ez a sütemény valószínűleg nem az esztétikumával, annál inkább finom ízével fogja megnyerni a kedves olvasót. :) Régóta szerettem volna a szőlőt valamilyen sütibe belecsempészni, és nem bántam meg... a finom sült habbal és melengető fűszerességével az egyre jobban közeledő őszt juttatja az eszembe.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...