Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsuzsi szelet

Zsuzsi szelet
Zsuzsi szelet
110 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (51)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy 20 éve sütöttem utoljára ezt a (mások szerint isteni) sütit, mivel a tészta nyújtása nehézkes.
A fiam kedvesének ez a kedvence, nemrégiben cukrászdában vásároltak ilyen nevű sütit, ami ehetetlen volt, s ezért gondoltam,
meglepem vele.
A lapokat előre is elkészíthetjük, a lényeg az, hogy a krémmel összeállítva minimum fél napot álljon, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítése:

  1. A hozzávalókat, a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz fölött kb. 5 percig főzzük.
  2. Majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és összegyúrjuk.
  3. 2-3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
  4. 4 db kb. 25 x 30-as lapot nyújtunk.
  5. Sütőpapíron, tepsi hátulján egyenként 8-10 percig sütjük.

Krém készítése:


  1. A pudingot a liszttel, cukorral, a tejjel megfőzzük (mikroban is lehet, 6-7 perc alatt, 2-3 szor megkeverve tökéletes).
  2. Közben a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  3. A kihűlt pudingot összekeverjük a vajas krémmel.
  4. A lapokat egyenletesen megkenjük krémmel, a legfelső lap kivétlével, amit csokimázzal vonunk be.

Csokimáz készítése:


  1. A hozzávalókat, az olaj és az ecet kivételével, felfőzzük.
  2. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk az olajat, s az ecetet és gyors mozdulatokkal rásimítjuk a süti tetejére.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 153 207
elküldve: 44
receptkönyvben: 1 700
elkészítve: 49/62
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gonseen

Mióta szakács: 2010.03.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

Hozzászólások (51)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szepandi3
szepandi3 Wed, 2014-07-16 01:16

Szia, én is kiprobáltam ezt a receptet! A krémbe én sem tettem bele a lisztet, teljesen felesleges és szerintem nélküle jobb! A tészta nagyon jól kezelhető, a megadott méretnél nagyobbat sikerült nyùjtanom 2 zsírpapír között. Igaz vékony lett de én így szeretem.... Isteni finom szobahőmérsékleten, tényleg olvad a szájban:P legközelebb hozzáadok még féladagot mert nekünk kevés:)

koribabi
koribabi Sun, 2014-03-23 15:04

Örülök,hogy rátaláltam!Igaz nem pihentettem csak kb 1 órát,de könnyen nyújtható.A krémbe én a lisztet nem tettem bele,de így is elég kemény lett.Kíváncsi vagyok meddig fog tartani,nagyon finom!

Zuzu Petasz
Zuzu Petasz / Zuzu Petasz Wed, 2013-12-25 22:47

Kedves gonseen! Karácsonyra készítettem el ezt a szuper kis sütit a recept leírásod alapján. Sajnos hiába készült belőle egy gáztepsire való adag, mert karácsony első napján mind egy szemig elfogyott.Pedig én azt gondoltam, hogy 3 napig minimum kitart, de tévedtem.Egyszerűen mindenki imádta!A receptben különösen az volt szimpatikus és azért esett rá a választásom, mert csak 15 dkg vaj kell a krémbe.Más mézeskrémes jellegű sütikbe többet írnak általában.Szóval köszönet a receptért máskor is elkészítem.

Lolli
Lolli / Lolli Mon, 2013-12-23 16:53

Biztos velem van a baj, de amiket én karácsonyra kiválasztok, hogy megsütöm a családnak az sosem sikerül... :(
Ha ebből a tésztából valakinek 4 lapot sikerül gyártani, megeszem a kalapom.
A 3 nagy nehezen összejött, pedig már nem ez az első mézes lapos sütemény amit kipróbáltam.
Viszont a krém egy borzalom.
Olyan kemény a puding, mint a beton... összekeverve a vajjal pedig olyan lett mint egy túrókrém. A mixerem közben majdnem megadta magát annyira küzdött.
Az a 2 evőkanél liszt teljesen felesleges bele!
Nagyon el vagyok keseredve, hogy nem sikerült, mert vendégségbe szerettem volna vinni. :(

bőszme
bőszme Sat, 2014-02-22 14:38

a tészta állaga fűg a tojás méretétöl plusz a vaj minőségétöl stb. ha mindent a nagykönyv szerint csinálsz akkor ne csodálkoz ha nem jön össze sose. légy egy kicsit kreativ. merj variálni.

obobi
obobi Mon, 2013-11-18 10:36

Én is megsütöttem egy kis módosítással, vanília puding helyett puncs pudinggal, +egy kis rum aromával, mennyei! A nehézkes nyújtást én úgy oldottam meg, hogy egyből olajos sütőpapíron nyújtottam, amit csak átemeltem a tepsire, így nem volt szakadás odaragadás.

Barbus19871130
Barbus19871130 Sun, 2013-10-27 23:04

Bár én még nem sütöttem meg de örülök h megtaláltam ezt a receptet és mivel a hozzászólások is pozitívak tuti meg sütöm!!!!!!!!!!!!!!!! Ez a kedvenc sütim, a szülinapomra párom Zsuzsi szeletes tortát csináltatott :)

Barbus19871130
Barbus19871130 Sun, 2013-11-03 23:22

Megsütöttem!!!!! Iszonyatosan finom lett!!!! A család már kérdezte h mikor sütök újra :)

tomalaura
tomalaura Sun, 2013-04-07 20:06

Érdemes megpróbálni,nagyon fimon süti! Elsőre is sikerült, az egész családnak ízlett!!

.geo.
*geo* / .geo. Wed, 2012-06-13 21:31

A nagymamám isteni zsuzsi szeletet tud sütni, gondoltam meglepem a családot, és megmutatommit tudok :)
a recept tökéletes, minden oké, szuper süti született, de a nyomába sem ér a nagymamáménak... úgyhogy még keresem az igazi receptet, ugyanis mama azt mondta, csak akkor lehet az enyém a receptes füzete, ha már nem lesz köztünk. remélem ez egyhamar nem fog bekövetkezni :)

Tamimami
Tamimami Fri, 2011-11-18 10:33

Szia!
Igaz, hogy meg szeptemberben sutottem meg, de nagyon nagy sikert aratott es nagyon finom lett ;) :)

_Dorcika_
_Dorcika_ Wed, 2011-09-07 23:20

ÚÚristen!! Évek óta keresem ezt a receptet.. Édesanyám sütötte még nekem sokszor, de nem írta le a receptet, így nem maradt meg nekem a halála után.. Ő ezt sportszeletnek hívta.. :) Kedvenc süteményem volt, köszönöm szépen a receptet! :)
Hétvégén meg is sütöm! :)

juma
juma / juma Fri, 2011-07-08 17:13

Köszi a receptet,most lettem kész vele.A csokimázat más sütire is fogom használni, nagyon jó.Én is 3 lapot csináltam,mert annyit akartam.Az alufóliát méretre vágtam, azon nyújtottam ki,és így tettem a tepsibe.

balogh tiborné
balogh tiborné Sun, 2011-05-22 19:55

ujra itt vagyok nos a végeredmény magáért beszél ,isteni lett bár még csak 2óratelt el mióta kész lett de a fele már elfogyott ,,,volt 1kis szépséghibája nekem csak 3lapba sikerült de így is pont jó ,,köszi a receptet,,,

vamosszilvia
vamosszilvia Sun, 2011-04-17 22:51

NA VÉGRE!!! EGY IGAZI FINOM RECEPT! EDDIG EZ VOLT A LEGESLEGJOBB RECEPTÚRA!!!
KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

Klarissza62
Klarissza62 Sun, 2011-03-27 20:32

,Már régóta készültem rá,hogy megsütöm most összejött.Köszönet a receptért nagyon finom!Eddig laposba a mézes volt a sztár,de ez is van olyan fincsi.A krém különösen finom,habos,máshoz is fogom használni.További jó sütögetést!

Zinacska
Zinacska Tue, 2011-03-22 20:42

Anyira finom volt a süti hogy elfogyot pilanatok alat máskor is fogok sütni izlet mindenkinek. Köszönöm a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-10-28 16:42

Meggyőződésem,hogy az ilyen emberek mint "szepyke"direkt kötözködni járnak fel oldalakra,és kimondottan élvezik,hogy arc nélkül vagdalkozhatnak.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-10-28 11:21

Az "eddig mindenkinek sikerült"-el azért nem vagdalkoznék... mert egyszer a vaj nem volt benne, aztán több lisztet vesz fel, szóval, azért ezzel csak óvatosan.

Ez egy nyilvános oldal, vagy nem? Akkor elmondhatom a véleményem?

El.

Köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-10-28 10:40

moderálva

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-10-28 11:17

Szepyke, egyszer is elég lesz a reklám.
Plusz megjegyzéseket, ami arra irányul, hogy ezt a receptet a másik javára lejárassa, nem kérünk.
Csak ha megsütötted és nem tetszett. Mivel eddig mindenkinek sikerült, ezért kérlek, Te is csak azután írd, amit írtál, ha már kipróbáltad.
Köszönjük.

Blazsanna
Blazsanna Sun, 2010-10-24 13:43

Nagyon finom sütemény!!
Hétvégén, a házassági évfordulónkra többek közt ezt is elkészítettem, nagy sikere volt. A recept mentve, többször is elő lesz tapsolva. Nem túl édes, finom, gyorsan puhul. A lapok nyújtását én is sütőpapíron oldottam meg. A tetejére olvasztott táblacsokit tettem, de legközelebb kipróbálom a leírt mázzal is.
Köszönöm a receptet!!

monap79
monap79 / monap79 Sat, 2010-10-16 10:17

Köszönöm a receptet. Nagyon finom lett. Amit én hozzáfűznék, hogy nekem 40dkg liszt helyett többet vett fel. Bár ez a vajtól is függ. Mégegyszer köszönöm a receptet, aki megsüti nem fogja megbánni, kicsit időigényes, de megéri!

mandie
mandie / mandie Mon, 2010-10-04 11:43

A család kedvence, hipp-hopp elfogyott, és a legjobb h miután megsütöttem már 2 óra múlva is puha volt :D köszi!!! a recept marhajó!!! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-09-01 13:39

Én már rég kinéztem magamnak ezt a sütit, s a szülinapomon meg is sütöttem! Isteni finom, jól sikerült, pedig először azt hittem, hogy nem lesz jó, mert a lapok kissé száraznak tűntek, de egy éjszakán át pihent a hűtőben, miután összeraktam. nem gondoltam, hogy ilyen jó lesz a végeredmény! Mondanom sem kell, hogy seperc alatt elfogyott! :) Köszönjük a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-10 16:12

Hétvégén megsütöttem, isteni lett. Nekem nagyon könnyen sikerült a lapokat kinyújtani, igaz mindet külön sütőpapíron nyújtottam, mert utálok gyúródeszkát mosni :-)). A krémen annyit változtattam, hogy fél liter víz és fél liter tej keverékével főztem meg, így nagyon könnyű krémet kaptam. A csokimáz nem fagyott meg rajta teljesen, de talán így még jobb volt. Egyszóval, köszi a receptet.

malomkert
malomkert Sat, 2010-07-31 13:06

Nagyon örülök ennek a sütinek,nemsokára lesz a fiam szülinapja és biztosan ezt is meg fogom sütni. köszike.

Mana75
Marianna / Mana75 Fri, 2010-07-30 17:42

A csokimázat, nem lehet simán étcsokis tortabevonóval helyettesíteni? Vagy az ecet miatt jobb, ha maradok a receptben foglaltaknál? Én Tibi étcsokit szoktam használni (kevés olajjal, ha szükséges)-gőz fölött felolvasztva és az is nagyon fincsi.

Do-Di
Do-Di Thu, 2010-05-13 20:01

Szia gonseen!
Köszi a válasz! Csupán egy "kóbor" ötletem volt....de hiszek Neked!!
Minden jót és köszönet a receptért!! :-)

Do-Di
Do-Di Sat, 2010-05-08 20:31

Hűűűűű de fincsi lehet! gonseen, az jutott eszembe, mi lenne, ha hűtőben pihentetnénk nyújtás előtt, akkor hátha könnyebb lenne "elbánni" vele???
De megkóstolnám MOST ! :-)) Köszönet a receptért, ki fogom próbálni ! Mentettem!

gonseen
Gonseen / gonseen Thu, 2010-05-13 19:48

Helló Do-Di!Elnézést hogy csak most válaszolok,szerintem nem lenne jó a hűtőben pihentetni mivel csak keményebb lenne a hideg hatására.Ha megsütöd nem fogsz beenne csalódni!

matkobetty
matkobetty Sat, 2010-05-08 17:33

Nagyon guszta! Elöszeretettel eszek minden "lapos" sütit és az elkészitésük sem fáradalmas szerintem. Meg fogom sütni és megirom hogy sikerült!
Akik azt hiszik nehéz kisütni a lapokat és hosszadalmas,ajánlom a centinként beosztott szilikon nyujtolapot amin kerek és tégla forma egyaránt találhato igy amig sül a lapunk a másikat már készenlétbe helyezhetjük : ) . Akinek nincs rá lehetösége venni, fesse fel a tepsi hátoldalának nagyságát alkoholmentes filccel. Én is igy kezdtem...
Köszönöm a receptet! Biztos nagy sikert arat majd : ) !

gonseen
Gonseen / gonseen Thu, 2010-05-13 19:55

Kedves matkobetty!Sajnos nekem nincs ilyen szilikonos kütyüm,de be fogom szerezni!A siker garantált ha megsütöd!

zafirov
zafirov Sat, 2010-05-08 11:18

Kérdésem, hogy okoz e valami kárt ha a tésztába nem teszek mézet, ugyanis nem szeretjük?
Vagy lehet e valamivel helyettesíteni?
Köszi

Lidi
Lidi Sat, 2010-05-08 22:05

Szia!
A mézet nyugodtan lehet vízzel helyettesíteni,észre sem lehet venni!
Sokan a Lajcsi szeletet is vízzel csinálják,pedig abba is méz kellene.
Próbáld ki nyugodtan!
Üdv.Lidi

gonseen
Gonseen / gonseen Sat, 2010-05-08 12:31

Kedves Zafirov!A receptet én így ismerem,fogalmam nincs róla hogy mivel lehet helyettesíteni.

860
cukor 15 dkg
tojás 2 db
méz 5 ek
vaj 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
finomliszt 40 dkg
szódabikarbóna 1 kk
tej 1 l
vaníliás pudingpor 3 tasak
finomliszt 2 evőkanál
cukor 3 ek
vaj 15 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 6 ek
víz 3 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
ecet 3 csepp