r
Nosalty Logó

Zsuzsi szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonseen
Zsuzsi szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 868 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 6918 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 271 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 868 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    267.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4375.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1400 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1045.5 g
  • Cukor
    554 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 6918 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A hozzávalókat, a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz fölött kb. 5 percig főzzük.
  3. Majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és összegyúrjuk.
  4. 2-3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
  5. 4 db kb. 25 x 30-as lapot nyújtunk.
  6. Sütőpapíron, tepsi hátulján egyenként 8-10 percig sütjük.
  7. Krém készítése:
  8. A pudingot a liszttel, cukorral, a tejjel megfőzzük (mikroban is lehet, 6-7 perc alatt, 2-3 szor megkeverve tökéletes).
  9. Közben a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  10. A kihűlt pudingot összekeverjük a vajas krémmel.
  11. A lapokat egyenletesen megkenjük krémmel, a legfelső lap kivétlével, amit csokimázzal vonunk be.
  12. Csokimáz készítése:
  13. A hozzávalókat, az olaj és az ecet kivételével, felfőzzük.
  14. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk az olajat, s az ecetet és gyors mozdulatokkal rásimítjuk a süti tetejére.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 71
  • 7 napos nézettség: 605
  • Össznézettség: 191584
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zsuzsi szelet
Gonseen 4 recept

Úgy 20 éve sütöttem utoljára ezt a (mások szerint isteni) sütit, mivel a tészta nyújtása nehézkes. A fiam kedvesének ez a kedvence, nemrégiben cukrászdában vásároltak ilyen nevű sütit, ami ehetetlen volt, s ezért gondoltam, meglepem vele. A lapokat előre is elkészíthetjük, a lényeg az, hogy a krémmel összeállítva minimum fél napot álljon, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Hozzászólások (33)

Törölt felhasználó

Amindenit de guszta! Kata

zafirov

Kérdésem, hogy okoz e valami kárt ha a tésztába nem teszek mézet, ugyanis nem szeretjük? Vagy lehet e valamivel helyettesíteni? Köszi

Gonseen

Kedves Zafirov!A receptet én így ismerem,fogalmam nincs róla hogy mivel lehet helyettesíteni.

Törölt felhasználó

Etus szelet néven szoktam én nagyon hasonló sütit készíteni, annak a tésztájába nem kell méz! Üdv Sárvári Mária

Törölt felhasználó

Szia! A mézet nyugodtan lehet vízzel helyettesíteni,észre sem lehet venni! Sokan a Lajcsi szeletet is vízzel csinálják,pedig abba is méz kellene. Próbáld ki nyugodtan! Üdv.Lidi

Törölt felhasználó

Nagyon guszta! Elöszeretettel eszek minden "lapos" sütit és az elkészitésük sem fáradalmas szerintem. Meg fogom sütni és megirom hogy sikerült! Akik azt hiszik nehéz kisütni a lapokat és hosszadalmas,ajánlom a centinként beosztott szilikon nyujtolapot amin kerek és tégla forma egyaránt találhato igy amig sül a lapunk a másikat már készenlétbe helyezhetjük : ) . Akinek nincs rá lehetösége venni, fesse fel a tepsi hátoldalának nagyságát alkoholmentes filccel. Én is igy kezdtem... Köszönöm a receptet! Biztos nagy sikert arat majd : ) !

Gonseen

Kedves matkobetty!Sajnos nekem nincs ilyen szilikonos kütyüm,de be fogom szerezni!A siker garantált ha megsütöd!

Törölt felhasználó

H????? de fincsi lehet! gonseen, az jutott eszembe, mi lenne, ha h?t?ben pihentetnénk nyújtás el?tt, akkor hátha könnyebb lenne "elbánni" vele??? De megkóstolnám MOST ! :-)) Köszönet a receptért, ki fogom próbálni ! Mentettem!

Gonseen

Helló Do-Di!Elnézést hogy csak most válaszolok,szerintem nem lenne jó a h?t?ben pihentetni mivel csak keményebb lenne a hideg hatására.Ha megsütöd nem fogsz beenne csalódni!

Törölt felhasználó

szia ma megcsináltam isteni lett anyukámnak meg volt lajcsi szelet néven de ? is el volt ájulva milyen isteni lett

Gonseen

Szia LRenáta!Örülök hogy sikert arattál vele!

Törölt felhasználó

Szia gonseen! Köszi a válasz! Csupán egy "kóbor" ötletem volt....de hiszek Neked!! Minden jót és köszönet a receptért!! :-)

Marianna

A csokimázat, nem lehet simán étcsokis tortabevonóval helyettesíteni? Vagy az ecet miatt jobb, ha maradok a receptben foglaltaknál? Én Tibi étcsokit szoktam használni (kevés olajjal, ha szükséges)-g?z fölött felolvasztva és az is nagyon fincsi.

malomkert

Nagyon örülök ennek a sütinek,nemsokára lesz a fiam szülinapja és biztosan ezt is meg fogom sütni. köszike.

Törölt felhasználó

Hétvégén megsütöttem, isteni lett. Nekem nagyon könnyen sikerült a lapokat kinyújtani, igaz mindet külön süt?papíron nyújtottam, mert utálok gyúródeszkát mosni :-)). A krémen annyit változtattam, hogy fél liter víz és fél liter tej keverékével f?ztem meg, így nagyon könny? krémet kaptam. A csokimáz nem fagyott meg rajta teljesen, de talán így még jobb volt. Egyszóval, köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Én már rég kinéztem magamnak ezt a sütit, s a szülinapomon meg is sütöttem! Isteni finom, jól sikerült, pedig el?ször azt hittem, hogy nem lesz jó, mert a lapok kissé száraznak t?ntek, de egy éjszakán át pihent a h?t?ben, miután összeraktam. nem gondoltam, hogy ilyen jó lesz a végeredmény! Mondanom sem kell, hogy seperc alatt elfogyott! :) Köszönjük a receptet!

Törölt felhasználó

A család kedvence, hipp-hopp elfogyott, és a legjobb h miután megsütöttem már 2 óra múlva is puha volt :D köszi!!! a recept marhajó!!! :)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet. Nagyon finom lett. Amit én hozzáf?znék, hogy nekem 40dkg liszt helyett többet vett fel. Bár ez a vajtól is függ. Mégegyszer köszönöm a receptet, aki megsüti nem fogja megbánni, kicsit id?igényes, de megéri!

Blazsanna

Nagyon finom sütemény!! Hétvégén, a házassági évfordulónkra többek közt ezt is elkészítettem, nagy sikere volt. A recept mentve, többször is el? lesz tapsolva. Nem túl édes, finom, gyorsan puhul. A lapok nyújtását én is süt?papíron oldottam meg. A tetejére olvasztott táblacsokit tettem, de legközelebb kipróbálom a leírt mázzal is. Köszönöm a receptet!!

Törölt felhasználó

Itt van egy gyönyör? példány: http://egycsipet.blogspot.com/2009/11/zsuzsi-szelet.html

Törölt felhasználó

moderálva

P.

Szepyke, egyszer is elég lesz a reklám. Plusz megjegyzéseket, ami arra irányul, hogy ezt a receptet a másik javára lejárassa, nem kérünk. Csak ha megsütötted és nem tetszett. Mivel eddig mindenkinek sikerült, ezért kérlek, Te is csak azután írd, amit írtál, ha már kipróbáltad. Köszönjük.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.