Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Milánói pacal

Milánói pacal
Milánói pacal
100 perc / előkészület: 15 perc főzés: 85 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint egy finom, új pacalrecept innen. Az eredeti recept nem írja a vörösbort, de mi így szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Serpenyőben pirított kenyérszeleteket (nálam gluténmentes) kínálunk hozzá, és egy pohár finom vörösborral tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, a répát, a zellerszárat, majd apróra metéljük, felszeleteljük a szalonnát.
  2. Egy fazékba öntjük az olajat, hozzáadjuk a vajat, felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát, répát, zellerszárat, szalonnát és a zsályát.
  3. Ha megpirult, hozzádjuk a megmosott, szeletelt pacalt,  pirítjuk, kevergetjük, míg a leve el nem fő, majd felöntjük a vörösborral, hagyjuk ezt is elfőni, kevergetjük.
  4. Hozzáadjuk a húsleveskockát, a paradicsomlét és a vizet, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk.
  5. Kis lángon 1 órán át főzzük, közben mindig ellenőrizzük a víz mennyiségét, nehogy leégjen. (Kuktában a főzési idő megfeleződik, és ekkor kevesebb vizet tegyünk hozzá, mert nem párolog annyi víz el, mint a lábasból.)
  6. Ha konzerv babot használunk, akkor ezt közben leöblítjük, lecsepegtetjük.
  7. Az 1 órás főzés után a pacalhoz adjuk a babot, ellenőrizzük az ízeket, ha kell sózzuk, borsozzuk, majd még 10-15 percig lassú tűzön rotyogtatjuk. Ha sűrűn szeretjük, akkor nagy lángon rotyogtatjuk addig, amíg el nem érjük a megfelelő sűrűséget.
  8. Tálaljuk, és fogyasztás előtt megszórjuk a tetejét reszelt parmezán sajttal.



 

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 094
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérbabos pacalpörkölt, fűszeres-babos pacal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Thu, 2015-02-26 20:18

Kedves Cafika!
Ha még eddig nem tudtad, nem csak a hölgyek, hanem a férfiak is kíváncsi teremtések. Most, hogy a szerkesztőség kiemelte a pacalos receptemet, szét néztem a kedves szakácstársak hasonló alapanyagú receptjei között. Így jutottam el a két olasz receptedhez, amit az adatlapodat megnézve, megtudtam azt is, hogy miért olaszosak. Érdekes ízvilág lehet, ami érdemes kipróbálni. Ettem már tejes pacallevest is a felvidéken, mi ízlett. Ezért semmi előítéletem nincs az olasz változattal sem. Minden esetre egy nyári próbálkozást megér. További sikeres sütés - főzést kívánok:
Zoli

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2011-05-19 03:51

Kedves Cafika! Nincs az a penz, amiert megkostolnam a pacalt (a hust se szeretem, az egyeb "tartozekokat" meg vegkepp nem), de ezek az izek valoban annyira csabitoan hangzanak, hogy en is ki fogom probalni a receptet. A pacal helyett azt hiszem, tofu lesz. Vagy csak magaban, szoszkent valamihez. Koszi!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-05-18 12:07

Kedves cafika!
Hát, hogy őszinte legyek, életemben nem főztem, a családban egy valaki tudja úgy elkészíteni, hogy azt képes vagyok megenni.
Tudod mit? Ez a recept, elcsábított, és igen is kipróbálom, amit amúgy nagyon szeretek, csak még nem készítettem:-))Itt az ideje:-)) Ezek az ízek meg:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóc

cafika
Cafika / cafika Wed, 2011-05-18 17:50

szia Éva-Anyóca,
bátran ajánlom, próbáld ki, mert nagyon finom!!! ha van kuktád, akkor még gyorsabban el tudod készíteni. azelőtt én sem készítettem, mert féltem tőle, de nagyon egyszerű.
további szép hetet kívánok,
Évi

704
olívaolaj 6 ek
vaj 2 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 2 db
halványító zeller 0.5 közepes szár
szegfűszeg 4 db
borókabogyó 4 db
zsálya 5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösbor 0.5 dl
leveskocka 1 db
fehérbab 200 g
füstölt szalonna 100 g
pacal 500 g
paradicsomlé 1 dl
víz 1 l
parmezán sajt 8 dkg