r
Nosalty Logó

Pacalpörkölt sós burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
zora
Pacalpörkölt sós burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 316 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1258 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    3520 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 316 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3006.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1265.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    1995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    3076 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    14079 micro
  • Lut-zea
    1929 micro
Összesen 1258 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    909 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pacalt több vízben jól kimossuk, utána bő vízben feltesszük főni pár szem szemesborssal és 1 babérlevéllel. Főzés közben a habot leszedjük.
  2. Kb. 3/4 órai főzés után hideg vízzel leöblítjük és felcsíkozzuk.
  3. A finomra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, rádobjuk az összevágott paradicsomot és paprikát, a sűrített paradicsomot, a pirospaprikát, a fokhagymát, fűszereket és fél percig pirítjuk.
  4. Ekkor beletesszük a pacalt, megsózzuk és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Lefedve 2-3 órát főzzük. Időnként megkavarjuk, ha elfőtte a levét, utánatöltünk.
  5. Mikor már majdnem puha, beletesszük a zellerzöldet, és még 15 percig főzzük.
  6. Köretnek sós vízben főtt burgonyát adunk mellé, de sokszor csak friss házi kenyérrel "tunkolunk".
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 89140
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az első pacalfőzésemnek félve álltam neki, de jól sikerült. Nem sűrűn szoktam csinálni, mert a gyerekeim nem szeretik, de én rajongok érte. Így néha bevállalom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?