Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mikulás brownie

Mikulás brownie
Mikulás brownie
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pofonegyszerű, mégis ötletes édesség Mikulás-napra!

hozzávalók / 4 adag

A browniehoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és az étcsokit mikróban megolvasztjuk, majd egy nagy tálban összekeverjük.
  2. A vajas-csokis keverékbe öntjük a cukrokat és a sót, majd jól elkeverjük. Beleütjük a tojásokat, egy újabb keverés következik, végül fokozatosan hozzáadjuk a lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Közben a habtejszínt a porcukorral és a zselatinfixszel keményre verjük, és hűtőbe tesszük, míg hűlnek a browniek.
  5. A kihűlt browniet a kör alakú kiszúróformával kivágjuk, majd a habzsákba töltött krémmel díszítjük a közepét, erre helyezünk egy-egy epret, majd az eper csúcsára nyomunk még egy kevés habot, így mintázva a mikulás sapkáját.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 1 318
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
197 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres brownie

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1908
cukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 200 g
1 csipet
tojás 4 db
vaj 30 dkg
étcsokoládé 30 dkg
eper 500 g
habtejszín 3 dl
porcukor 15 dkg
zselatinfix 1 csomag