r
Nosalty Logó

Brownie narancsos krémsajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownie narancsos krémsajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához (10-12 kockához)

A tetejére

Összesen 817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához (10-12 kockához)

A tetejére

Összesen 6541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához (10-12 kockához)

A tetejére

Összesen 369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    383.4 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3596.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.6 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1651 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1618 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 6541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

A tésztához (10-12 kockához)

A tetejére

Elkészítés

A tésztához (10-12 kockához)

  1. 1. A tejet, a vajat felmelegítjük, amíg a vaj felolvad, majd beleszitáljuk a kakaóport.
  2. 2. A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a felaprított csokoládét és a darált mogyorót egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a vajas részt, végül belekeverjük a tejfölt, a tojást és a reszelt narancshéj felét.
  3. 3. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk egy kivajazott-kilisztezett (sütőpapírral bélelt) tepsiben. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg felemelkedik (kb. 15-20 perc), majd 160 fokra mérsékelve a hőmérsékletet, 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni. (Ha felpúposodna a teteje, akkor még meleg állapotában kézzel vagy kés pengéjével nyomkodjuk vissza.)
  4. 4. A krémhez a mascarpone-t a porcukorral és a maradék narancshéjjal először habverővel lassú fokozaton simára keverjük, majd magasabb fokozaton kenhető állagúra verjük. (Én beleraktam a narancs levét is.)
  5. 5. Ezt követően egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd tetszés szerinti méretűre szeleteljük a süteményt. Csokiforgáccsal és/vagy kakaóporral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13591
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 21.

Ajánló

A krémbe én raktam még bele 10 dkg creme fraiche-t és kb.10 dkg vajkrémet, mert kevésnek tűnt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Főnököm addig szekált, amíg végül kénytelen voltam sütni egyet. Hála Papp Emesének, rátaláltam erre a szuper receptre. Igaz a főnököm nem volt elragadtatva, de hát ez kit érdekel... Mindenkinek ízlett, így én is boldog voltam... :)

Hozzávalók

A tésztához (10-12 kockához)

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!