r
Nosalty Logó

Mézeskalácsos pohárkrém karamellizált almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Mézeskalácsos pohárkrém karamellizált almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Mézeskalács

Karamellizált alma

Mascarponés krém

Összesen 643 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Mézeskalács

Karamellizált alma

Mascarponés krém

Összesen 3864 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Mézeskalács

Karamellizált alma

Mascarponés krém

Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 643 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    164.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.7 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    212 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 3864 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 189 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Mézeskalács

Karamellizált alma

Mascarponés krém

Elkészítés

Mézeskalács

  1. A Tante Fanny friss mézeskalácstésztát helyezzük a liszttel megszórt deszkára. Enyhén lisztezzük meg a tetejét is, majd nyújtsuk ki kb. 6-7 mm vastagságúra.
  2. Szagassuk ki tetszés szerinti formákkal, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A leeső darabokat is süssük meg.
  3. Miután megsültek és kihűltek, daráljuk le a tésztánkat, de pár darabot hagyjunk meg dekornak.

Karamellizált alma

  1. Egy serpenyőbe dobjuk bele a csillagánizst, és kicsit pirítsuk át szárazon.
  2. Szórjuk bele a cukrot és karamellizáljuk meg. Mikor kész a karamell, adjuk hozzá az apró kockákra vágott almát, szórjuk meg fahéjjal és pirítsuk át.
  3. Végül facsarjuk bele a citrom és a narancs levét, majd forraljuk össze. Tegyük félre hűlni tálalásig.

Mascarponés krém

  1. Egy keverőtálba öntsük bele a mascarponét, a görög joghurtot és a mézet. Reszeljük bele a citromhéjat, majd kavarjuk át alaposan.
  2. Tálalás: a pohár méretétől függően változhat az adagok száma, de kisebb poharakban javasoljuk tálalni. Helyezzünk egy réteg darált kekszet a pohár aljára, tegyünk rá egy jó adag krémet, végül tegyünk a karamellás almából a tetejére. Díszítsük egy mézeskaláccsal. Tegyük pár órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10015
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mézeskalácsot van, aki csak díszként használja, de mi imádjuk megenni is! Karácsonyra hangolódva ezúttal egy pohárkrémet készítettünk, amibe a megszokottól eltérő módon darálva is belekerült az isteni fűszeres, illatos sütemény! A ropogós mézeskalács mellé a krémességet a mascarpone, a szaftosságot pedig a fahéjas alma biztosítja. Érdemes kipróbálni, már csak a sütés közben a konyhát belengő karácsonyi illatok miatt megéri!

Hozzávalók

Mézeskalács

Karamellizált alma

Mascarponés krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!