Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos narancskrém

Joghurtos narancskrém
Joghurtos narancskrém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Narancslikőr helyett ízesíthetjük csipet őrölt kardamommal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint kb. 125 ml narancslébe áztatjuk 10 percre. A narancslevet felmelegítjük, míg a zselatin felolvad, hozzákeverjük a maradék narancslevet, és hűlni hagyjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral a kézi mixerrel 5 perc alatt krémesre keverjük. Hozzákeverjük a likőrt, a citromlevet, a joghurtot és a zselatinos narancslevet. Hidegre tesszük, míg elkezd kocsonyásodni.
  3. A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemény habbá verjük. A tejszín 1/3-át csillagcsöves nyomózsákba tesszük. A maradék tejszínt és a tojásfehérjét a zselésedő krémhez keverjük.
  4. A krémet poharakba osztjuk, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt a maradék tejszínnel díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 765
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-joghurtos pohárkrém, narancsos joghurtos pohárkrém, joghurtos pohárkrém naranccsal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

328
lapzselatin 5 db
narancslé 250 ml
tojás 2 db
cukor 3 ek
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 0.5 citromból nyert
joghurt 300 g
cointreau 3 ek
habtejszín 200 g