Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalácsos brownie

Mézeskalácsos brownie
Mézeskalácsos brownie
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a pofon egyszerű, nagyon csokis brownie igazi last minute karácsonyi süti, ha esetleg későn derülne ki, hogy nem lett szalonképes a bejgli, vagy egyszerűen csak elszámoltuk a sütiadagot, és kell egy kis utánpótlás.

Az íze leginkább a zselés szaloncukorra emlékeztetett, amikor először kóstoltam, de a második falatnál már előtörnek az aromás fűszerek is.

A mini fenyők elkészítése is rendkívül egyszerű: csak háromszög alakúra kell vágni a ragacsos brownie-nkat és egy kevés krémmel máris készen vannak a stilizált, modern fenyőink!

hozzávalók / 4 adag

Brownie

Locsoláshoz

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Brownie

  1. A csokit apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, és gőz fölött összeolvasztjuk. Félretesszük hűlni.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre hűlt vajas csokit, és simára keverjük.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket és fél narancs reszelt héját.
  4. Beleforgatjuk a lisztet és a sót.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsül.
  6. A kihűlt brownie-t rövidebb oldalán 2 vagy 3 részre osztjuk (attól függően, milyen magas fákat szeretnénk), és felvágjuk 2 vagy 3 csíkra. Ezeket a csíkokat átlósan, egymás után háromszög alakban feldaraboljuk.

Locsoláshoz

  1. A locsoláshoz a tejet a mézzel és a vaníliával összemelegítjük, majd félrevesszük, és hozzáadjuk a narancshéjat is.
  2. Ha megsült a brownie, rácsra tesszük hűlni, a tetejét megszurkáljuk villával, és még melegen meglocsoljuk a tejes keverékkel.

Krém

  1. A krémhez a hideg tejszínt ízlés szerinti mennyiségű mézzel és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  2. Egy tálban a mascaropne-t habosra keverjük, hozzá reszeljük a narancshéjat, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mézes-vaníliás tejszínhabot.
  3. A krémet habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele “fákat”: szélétől széléig húzogatva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 463
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

brownie, karácsonyi brownie, narancsos-fahéjas süti, gyors karácsonyi süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1501
étcsokoládé 18 dkg
vaj 18 dkg
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 15 dkg
fahéj 1 teáskanál
gyömbérpor 0.5 teáskanál
szegfűszeg 0.25 teáskanál
szegfűbors 0.25 teáskanál
narancshéj 0.5 narancsból nyert
finomliszt 30 dkg
1 csipet
tej 0.5 dl
vaníliás cukor 1 csipet
méz 1 ek
narancshéj 0.5 narancsból nyert
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
vaníliás cukor 0.5 csomag
narancshéj 0.5 narancsból nyert
méz 1 ek