Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-paprikakrémes kéregben sült sertéshús

Mézes-paprikakrémes kéregben sült sertéshús
Mézes-paprikakrémes kéregben sült sertéshús
125 perc / előkészület: 15 perc sütés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Juci (Strawberry) mézes-mázos grill oldalasa adta az ötletet, Bia a hasznos instrukciókat, de végül a paprikapácon kívül mindenen változtattam, ezért is merészelem feltölteni a saját nevem alatt. Komolyan mondom, sokcsillagos étteremben nem szolgálnak fel különb fogást!  Tökéletesen harmonizáló ízek, puha, zamatos husi, isteni salátával! Még egyszer köszönet a két (fentebb említett) hölgyeménynek!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hús elkészítése: A combot előző nap felszeleteljük úgy, mintha rántanánk, de nem klopfoljuk ki, és nagyon halványan besózzuk.
  2. A lereszelt fokhagymát, a mézet, a paprikakrémet a pehellyel, vagy az erőspistát és a szójaszószt egy széles, mély tálban összekeverjük.
  3. Beleforgatjuk a szeleteket ügyelve, hogy a pác mindenhol egyenletesen fedje a husit. Szorosan lefedjük és a másnapi felhasználásig hűtőbe tesszük.
  4. Alufóliával bélelt tepsibe egymás mellé átrakjuk a szeleteket, a visszamaradó pácot is rájuk kanalazzuk. Alufóliával lefedjük, és sütőben puhulásig sütjük. 1 óra 40 perc -2 óra kell ahhoz, hogy a vastagabb szeletek is vajpuhára párolódjanak - süljenek. (Néha nézzünk rá, nekem volt alatta elég lé, egyáltalán nem kapott le a méz ellenére sem. Forgatásra sem volt szükség.)
  5. Saláta elkészítése: A salátát is elkészíthetjük előző nap, amikor a húst bepácoljuk, nagyon jót tesz neki az egy napos állás a hűtőben.
  6. Elővesszük a legnagyobb salátástálunkat, a hagymát félfőre vágjuk (előbb hosszába ketté, majd keresztben vékony szeletekre), beletesszük a tálba.
  7. 1 ek almaecettel megöntözzük, 1 kk sót rászórunk és a kezünkkel összeforgatjuk, így szelídítve kellemesre a hagyma ízét.
  8. Vékonyan felcsíkozzuk a kelt (én a vastagabb levélszáras, torzsás résznek csak a felét használtam fel), uborkagyalun áthúzzuk a répákat, de késsel is felkarikázhatjuk vékonyra. Mehetnek a tálba, jól átforgatjuk a hagymával.
  9. A majonézhez a tojás (csak a) sárgáját, pici sóval, borssal és a mustárral elkeverjük, majd lassan, vékony sugárban csurgatva hozzá az olajat, gyors mozdulatokkal homogénné kikeverjük.
  10. Hozzákeverjük a tejfölt és a szumákot is, kóstoljuk, ha szükséges további sóval és borssal utána ízesítjük.
  11. A majonézt a salátára öntjük, alaposan összeforgatjuk, tálalásig lefedve a hűtőbe rakjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 359
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes paprikakrémes kéregben sült sertésszeletek friss salátával, sertéscomb mézes-paprikás pácban, pácolt sertéshús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

754
sertéscomb 60 dkg
fokhagyma 3 gerezd
méz 3 ek
paprikakrém 2 ek
csípős paprikakrém 1 ek
szójaszósz 2 ek
napraforgó olaj 3 ek
kínai kel 1 db
sárgarépa 2 nagy db
lila hagyma 1 nagy db
tejföl 175 g
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 dl
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szumák 2 kk
almaecet 1 ek